adscode
adscode

‘Cerrahpaşa mezar olmasın’

Fatih’te bulunan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde betonlar dökülüyor, paslı demirler ortaya çıkmış durumda ve ağır hasarlar gözle görülüyor. Binada bulunan öğrenciler, doktorlar ve hastalar deprem nedeniyle endişeli.

‘Cerrahpaşa mezar olmasın’
Üniversite

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre deprem olmasa bile binanın her an yıkılabilme tehlikesi bulunduğunu belirten öğrenciler ve doktorlar, Cerrahpaşa Deprem İnisiyatifi kurarak ‘Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezar Olmasın’ kampanyası başlattı.

İstanbul Tabip Odası da yaptığı açıklamada “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, yetkililerin yıllardan beri defalarca söz verdiği gibi, depreme dayanıklı olacak şekilde bir an önce yerinde yeniden yapılandırılmalıdır!” ifadelerini kullandı. Binanın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Dr. Tahsin Çınar “Her gün ameliyathaneye tedirgin girmek istemiyorum” dedi. Hastanede çalışan Elifnur Biçer de “Halbuki Cerrahpaşa en güvenli limanlardan biri olmalıydı, hem hastalara hem biz çalışanlara, sığınak olmalıydı” diye konuştu. 2019’daki depremde de hasar alan binayı kullananlar, duvarların elle dahi parçalanabildiğini aktarıyorlar.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)