adscode
adscode

Cerrahpaşa Tıp Neden Bu Kadar Direniyor?

Üniversitelere yönelik bölünme operasyonunda, en dikkat çekici ve en zarif tepkiler hep Cerrahpaşa’dan geliyor. Çünkü, canı en fazla yanacak olan onlar.

Cerrahpaşa Tıp Neden Bu Kadar Direniyor?
Günün Yazısı
Dışarıdaki algı, sadece bir isim değişikliği söz konu olan,  ne bu kadar büyütülüyor yönünde.
Oysa, olayın boyutları çok farklı!
Bu değişikliği gerçekleştirmeye çalışanlar, ne kadar farkındalar bilmiyoruz ama yaratacağı yan etkiler, tahminlerin çok ötesinde!
İşte bu noktada, gelin Cerrahpaşalı öğrencilere kulak vermeden önce içlerin birisini tanıyalım:
“Stanford ve Harvard’ta staj yapmış,Charite( Berlin) üniversitesinde erasmus yapmış,İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan bir hekim adayı olarak ülkeme hizmet etmek istiyorum ve bunu saygınlığını başarısını kaybetmemiş kurumlarda yapmak istiyorum. Fakültemiz ben ve benden daha iyi yüzlerce aynı öğrenciyle dolu. Hepsi üzgün, hepsi karamsar şu anda. Lütfen bu kültürleri yakıp yıkıp parçalayarak bir şeyler elde etmek isteyenlere karşı, bizlerin yanında olun...”

Onların Derdi Bilim

Derslerini bir kenara bırakıp, kendilerini, farklı platformlarda anlatmaya çalışan öğrencilere, ne olur, “başka dertleri mi yok, işleri güçleri ortalığı karıştırmak” gözüyle bakmayalım. 
Olay, hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değil! Öğrenciler, alkışı en fazla hak edenlerden. İşte onlardan birisi:

“Öncelikle içerikte bir hatam olursa affınıza sığınıyorum. Oldukça zor ve gergin günler geçiriyoruz. Fakültemiz köklü üniversitesinden, tarihinden,kültüründen koparılmaya çalışılmaktadır. İsmi aynı bırakılarak yapılan değişiklik ört bas edilmeye çalışılmaktadır. Bu itibarsızlaşma çabasına karşı biz öğrencilerin yanında olmanızı rica ediyoruz sizden, sesimizi duyurmamıza yardım etmenizi. Fakültenin İstanbul Üniversitesinden koparılmasıyla akreditasyon hakkının geleceği belirsiz, hangi yerleşkede olacağı belirsiz. Belirli olan tek şey bu değer kaybını hoca kaybının izleyeceği. Öğrencilerin ve asistanların mağdur olacağı.
 

Yanlış Anlaşıldık
Sosyal medyada, tek sorunumuzun, isim değişikliği olduğu yönünde? yanlış bir algı var. 
Oysa esas problem uluslararası yapılan anlaşmaların üniversite üzerinden olması (erasmus,akreditasyon) fakülte değil ve yapılan yayınların yine üniversite ismiyle puanlandırılması ve dergiler tarafından kabul edilmesi. Göstermelik bir isimle resmiyette kimseyi kandıramayız tabi ki, akreditasyon hakkı bir komisyon tarafından belirleniyor ve bu devlet büyüklerinin tamam sizde kalır demesiyle onaylanacak bir şey değil,uluslararası bir denetim. Ayrıca belirsizliği daha önce de belirttiğim gibi istifaların izleyecek olması.İstanbul Üniversitenin dünya sıralamasındaki çok büyük bir pay, bizim fakültemizdeki yayınlara,hocalarımızın araştırmalarına aittir. Halk,devlet büyüklerimiz esas vurgunun bilime saygı,geleceğe garanti,umut olduğunu anlamalıdır. 

Şimdiye kadar yaptığınız desteği hayranlıkla takip ediyoruz çok teşekkürler. 
Ulaştığınız kitle çok geniş olduğu için tekrardan size yazmak istedik. 
Umarız bu sürecin üstesinden gelebilir,yanlış alınan kararlarından karşısında yakıp yıkmadan anlatarak,açıklayarak durulabileceğini tüm ülkeye gösteririz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)