adscode
adscode

'Cevap Atatürk' Bilgi Yarışması İlgiyle İzleniyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı mirasın değerini gençlere hatırlatmak üzere yepyeni bir yarışma hayatımıza girdi.

'Cevap Atatürk' Bilgi Yarışması İlgiyle İzleniyor
Etkinlikler
Atatürk'ü çağın gereklerine uygun olarak yeni nesille buluşturmak amacıyla geliştirilen "Cevap Atatürk" bilgi yarışması uygulamasını ilk 15 günde 17 binin üzerinde kişi indirdi.

Araştırmacı-yazar Mehmet Altun tarafından hazırlanan, App Store ve Google Play aracılığıyla tablet ve akıllı telefonlara ücretsiz indirilebilen "Cevap Atatürk" bilgi yarışmasının, 7'den 70'e herkes için yeni bir eğlence ve bilgi platformuna dönüşmesi amaçlanıyor. Uygulama, "Pratik Yap" seçeneğiyle puansız alıştırma yapma, "Rakip Bul" seçeneği ile başka bir rakibe karşı oynama ya da puanlı yarışma kısmında en çok puanı toplayıp dereceye girme gibi seçenekler sunuyor. Ayrıca, her Pazar günü, saat 12:00- 20:00 arasında haftalık bir turnuva düzenleniyor.

Bütün bir yıl devam edecek 52 haftalık yarışma maratonunun haftalık turnuva soruları, toplum tarafından sevilen ve sayılan kişiler tarafından hazırlanıyor. İlk hafta ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ikinci hafta AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, üçüncü hafta ise ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen'in sorduğu sorularla gerçekleştirilen turnuvanın kazananlarına çeşitli ödüller sunuldu. Gelecek haftalarda Ara Güler, Mithat Bereket, İdil Biret, Genco Erkal, Bedri Baykam gibi isimler, Cevap Atatürk yarışmasını sorularıyla renklendirecek.

Atatürk ile dönemin tarihine ilişkin 12 sorunun sorulduğu yarışmada, doğru cevap verdikçe zorluk seviyesi yükseliyor ve kazanılan puanlar artıyor. Cevap Atatürk yarışmasına katılanlar kazandıkları puanlarla genel sıralamada basamak basamak yükselirken, tarih bilgilerini de pekiştirip geliştirme olanağı buluyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)