adscode
adscode

CHP Fatih Projesini Meclise Taşıdı

CHP okullarda teknolojiyi iyileştirmek için 2010 yılında başlatılan ancak bir türlü sonuçlandırılamayan Fatih Projesi’nin Meclis tarafından araştırılmasını istedi.

CHP Fatih Projesini Meclise Taşıdı
Türkiye'den Haberler

KİTAPSIZ EĞİTİM HAYALİ ARAPSAÇINA DÖNDÜ
 
FATİH PROJESİ FİYASKODUR

Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “4’tü, 5 oldu, yetmedi 7 oldu, şimdi de 8’inci yılına uzatılan Fatih Projesi’nin üzerine usulsüzlükler, yolsuzluklar hatta bir de cinayet iddiası bulaşmıştır. Konunun Meclis’te araştırılması gerekir” dedi.

MEB tarafından Fatih Projesi’nin eğitim sistemimizde çığır açacağının, niteliği artıracağının, örgün eğitimin kitaplarla değil tabletlerle yapılacağının vurgulandığını hatırlatan CHP’li vekil Dr. İrgil; şöyle konuştu:

TÜM KAMUOYU BİLİYOR
“8.5 milyar TL bütçe ayrılan Fatih Projesi gerçekten de çığır açtı! Kitapsız eğitim hayali, elektronik tahtalarla tabletler arasındaki uyumsuzluk sebebiyle arapsaçına dönüştü. Usulsüz altyapı çalışması, yanlış planlama, teknik şartnamelere uygun olmayan malzeme kullanımı olursa teknolojik bir eğitimden söz edemezsiniz. Fatih Projesi fiyaskodur!” 
Dr. İrgil, Fatih Projesi kapsamında bakanlık içinde ve dışında farklı yapılanmalar olduğunun, bu yapılanmaların ihale süreçlerine yansıdığının ve bazı olayların yargıya intikal ettiğinin tüm kamuoyu tarafından konuşulduğunu söyledi.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI
CHP’li vekil verdiği soru önergesinde şu ayrıntılara değindi:
21/10/2015 tarihine kadar proje kapsamında donanım ve altyapı hizmetleri için 44.449.478,55 TL, tabletler için 512.173.855 TL harcama yapılmıştır. 2015 yılı için projeye 1 milyar TL bütçe ayrılmıştır. Fatih Projesinin bitirilme tarihinin sürekli ertelenmesi, usulsüzlük ve yolsuzluk gerekçesi ile açılan soruşturmaların müfettişler tarafından bilinçli olarak kapatılması, alan ağı altyapı işlerinin usulsüz, plansız ve devleti zarara uğratacak bir şekilde yapılması, etkileşimli tahtaların tabletlerle iletişim kuramaması, ihale süreçlerinde cinayete varan olayların olması nedeniyle yaşanan sorunların tespit edilmesi gerekmektedir.
Bu nedenlerle, Fatih Projesi ile ilgili kurumsal yapıların uygulamalarının ve kararlarının incelenmesi, değerlendirilmesi, MEB, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, diğer kamu ve özel kurumlar ile bağlantılı yönlerinin araştırılması, yapılan usulsüz iş ve işlemlerin tespit edilmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekmektedir.

YÜZDE 14.33’Ü TAMAMLANABİLDİ
MEB tarafından 2010’da Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) adı altında örgün eğitim kurumlarının tümünü kapsayan projenin önce 2014’te ardından 2015’te, sonra 2017’de ve nihayet 2018’de bitirileceği ifade edildi. 21 Ekim 2015’e kadar Fatih Projesinin sadece yüzde 14,33’ü tamamlanabildi. Bunun yanı sıra proje kapsamında birçok usulsüz işlerin yapıldığı, bazı aşamalarının yargıya taşındığı, açılmış olan soruşturmaların bazı müfettişler tarafından bilinçli olarak kapatılmaya çalışıldığı bilgileri basında yer buldu
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)