adscode
adscode

CHP’den eğitim hakkı çalıştayı

CHP, 27 Kasım’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı “İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı” düzenleyecek.

CHP’den eğitim hakkı çalıştayı
Eğitim
Güncelleme : 24-Nov-21 18:00

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre; CHP, yedi bölgede, 81 ilin katılımıyla başlattığı “İktidar İçin Eğitim Toplantıları”nı pazar günü tamamladı. CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, “Toplantılarda o bölge il ve ilçelerdeki eğitimin bütün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Buradaki amacımız şuydu; iktidara gelecek bir parti olarak eğitimi her yönüyle yeniden düzenlemek çünkü sorunlar yumağı haline gelmiş, bir kriz haline dönüşmüş eğitimi bizim yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Ancak biz şunu söylüyoruz, bir anayasa nasıl bir parti mutfağında yapılmayacaksa, yapılamazsa eğitim sistemi de tek bir partinin mutfağında olmaz. Eğitim paydaşlarıyla bunu bir araya gelerek yapmak lazım” dedi.

Değerlendirilecek

Toplantıların o illerdeki sendika temsilcileri, okul aile birliği başkanları, akademisyenler, öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştiğini ifade eden Karabıyık, “Bunların raporları da geldi. 27 Kasım’da bütün bu raporların değerlendirileceği ve Sayın Genel Başkanımızın da katılacağı bir çalıştay yapacağız” diye konuştu. İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı’nda “Eğitim hakkı açısından temel eğitim”, “İkinci yüzyılda yüksek öğretim ve istihdam politikaları”, “Eğitim hakkı açısından mesleki teknik eğitim”, “İkinci yüzyılda öğretmenlik mesleği” konu başlıkları, 81 ilde gerçekleştirilen toplantıların çıktılarıyla birlikte masaya yatırılacak. Çalıştayın ardından yayımlanacak raporla, CHP’nin eğitime bakış açısı ifade edilecek.

 

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)