adscode
adscode

CHP’den eğitim için altı masa

CHP, eğitim alanındaki sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri üretmek için Yıldırım Kaya’nın yönetiminde; altı “eğitim masası” kurdu. Masalarda, eğitim alanında faaliyet yürüten farklı kesimlerden temsilcilerin yer aldığı bildirildi..

CHP’den eğitim için altı masa
Eğitim
Güncelleme : 20-Aug-18 09:05

CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda, eğitim politikaları alanında görevlendirilen, Eğitim-Sen’in kurucu başkanı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yeni döneme ilişkin çalışmalarını Milliyet’e anlattı. Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

“AKP iktidarı döneminde eğitim yaz boz tahtasına dönüştürüldü. Eğitim sistemi içinden çıkılmaz hale geldi. Bunu tek bir kişinin, tek bir partinin, tek başına doğru bir yola sokması mümkün değil. Bizim temel hedefimiz şudur. Bilgiye, birikime, dayalı, liyakat sahibi insanlarla, 81 milyonun bütününü düşünen bir yerden hareket etmek.


Tüm kesimlerle temas

Eğitim Bir-Sen’in de Türk Eğitim-Sen’in de Eğitim-İş’in de Eğitim-Sen’in de Anadolu Eğitim Sendikası’nın da ürettikleri var. Bunlar farklı siyasi görüşlere sahip olabilirler. Ama eğitime dair ne düşünüyorlar bunu merak ettim, hepsini ziyaret ettim. Eğitim fakültelerinde bu konuya kafa yoran insanlar var, onlarla da görüş alışverişinde bulunuyoruz. Mesela TEDMEM çok ciddi politikalar üreten bir kurum. Bunları da ziyaret ettim. SETA Vakfı’nı ziyaret ettim. Eğitime dair ne düşündüğünü öğrenmemiz gerekiyor. Öğrencilerle de temas kurduk. Halkçı Liseliler Eğitim ve Dayanışma Kampı var, Kapadokya’da. Oraya da sorularımı gönderdim. Veli-Der’i ziyaret ettik. Okul aile birlikleriyle de görüşmeler yaparak eğitimin bütünlüklü bir fotoğrafını görmek istiyoruz.

Ekipte uzmanlar var

Daha sonra bu kurumlardan temsilciler istedik. Biz burada masalar kuruyoruz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yönetim kademesine dair masalar oluşturuyoruz. Burada konunun uzmanları, dernek ve sendika temsilcileriyle oturup bu fotoğrafın bütününe bakacağız. Sonra çıkıp temel sorunlar nelerdir, bu sorunlar çözülmezse bizi bekleyen tehlikeler nelerdir, çözüm önerilerimiz nedir? Bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Eğitim dönemi başlamadan masalar faaliyete geçecek. Her masa kendi alanındaki sorunları tespit edip çözüm önerileri geliştirecek.

‘Randevu istedik’

Bu ziyaretlerimi bitirdim, Sayın Bakan’dan da randevu talep ettim. Sayın Ziya Selçuk, konunun birikime dayalı bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini söylüyor, kendisi de bir eğitimci. Şimdi edindiğim izlenimlerin tamamını sayın bakan randevu verirse görüşmek istiyorum. Bu sorunları kendisiyle paylaşacağım, bu sorunlara dair çözümleriniz var mı? Varsa doğrularını kabul edeceğim, yanlışları da söyleyip, doğrularını önereceğim. Biz müzmin muhalefet değil, Türkiye’nin önünü açacak bir anlayış göstereceğiz.

 

Eğitim-Sen’in kurucu başkanı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, göreve başladıktan sonra eğitim alanındaki örgütlenmeleri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduğunu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da randevu talep ettiğini söyledi.


‘İmam hatip için ikna odaları kuruldu’

Türkiye’nin imama da, öğretmene de tornacıya da bilgisayar mühendisine de ihtiyacı var. Ama siz imam hatip lisesini ihtiyaçtan fazla açarsanız, imam hatipleri toplumda tercih edilmeyen okul noktasına getirirsiniz, bu inananlara da haksızlık. İnsan Allah’tan korkar. Keçiören’de imam hatip lisesi var altı katlı, üç katı iki yıldır boş. Eğer talep yoksa zorladığınızda sorunu çözemezsiniz. İmam hatiplere tercih yapılması için ikna odaları kurulmuş.

‘Türkiye kendine yeter’

CHP olarak yapmak istediğimiz şudur. Toplumun tüm kesimleriyle konuyu tartışmak ve orta bir yolu bulmak.”

‘Veliyi ‘kaz’ gibi görüyorlar’

Kaya, her yeni eğitim-öğretim yılı başında velilerden, “kayıt parası” alındığı tartışması konusunda, şunları söyledi:
“Bakan ‘kayıt parası alınmayacaktır’ der ama müdüre bütçe vermediği için okul aile birliği vasıtasıyla para alması sağlanıyor. Okul müdürüne sana para vermiyorum çözeceksin bu işi diyorsa okul müdürünün yaptığı iş şudur. Öğretmeni tahsildar, öğrenciyi ve velisini de yolunacak kaz gibi görür. Bakanlığın yaptığı her uygulamayı denetleyeceğiz. Doğru olanı alkışlayacağız. Yanlış olana doğrusunu önereceğiz.”

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)