adscode
adscode

CHP'den Öğrenci Affı Sorusu

CHP'li Engin Altay, AK Parti döneminde çıkarılan aflardan kaç öğrencinin yararlandığını sordu.

 CHP'den Öğrenci Affı Sorusu
Türkiye'den Haberler
CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti hükümetleri döneminde çıkarılan aflardan kaç öğrencinin yararlandığını sordu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Altay, Erdoğan'ın, "Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Sınırsız af verdiklerimiz, üniversiteleri terör alanına çevirdiler" sözlerini anımsattı.
 
Altay, AK Parti hükümetleri döneminde, yükseköğretimde 2005, 2008 ve 2001 yıllarında çıkarılan aflardan kaç öğrencinin yararlandığını, af sonucu okullarına dönen öğrencilerin başarı durumlarını öğrenmek istedi. CHP'li Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
"Ekonomik, ailesel, barınma, okul şartları gibi çeşitli sorunlar nedeniyle okulundan ayrılan öğrencilere bu ülkenin başbakanı olarak terörist nitelemesi ile yaklaşmanızın gerekçeleri nelerdir? 10 yıllık dönemde öğrenci affından yararlanarak okula dönen öğrencilerin kaçı hangi terör örgütlerine mensuptur? Üniversitelerde meydana gelen ve yargıya taşınan olaylarda adı geçen kişilerin kaçı af sonucu öğrenime devam eden kişilerdir? Öğrenci affının söyleminizde yer aldığı şekliyle teröre neden olduğunu gördüğünüz halde hükümet olarak neden 3 kez af çıkarttınız?"AA
 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)