adscode
adscode

CHP'li İrgil'den üniversite yerleştirme sonuçları için araştırma önergesi

ÖSYM ARAŞTIRILSIN, ŞÜPHE GİDERİLSİN

CHP'li İrgil'den üniversite yerleştirme sonuçları için araştırma önergesi
Eğitim
ÖSYM’nin üniversite yerleştirme sonuçlarında yaptığı hatanın bardağı taşırdığını söyleyerek yönetimi istifaya çağıran TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, ÖSYM’yi Meclis gündemine taşıdı. İrgil, ÖSYM’de bilinenlerin dışında bilinmeyen başka hataların olup olmadığının araştırılması, altyapı eksikliklerinin ve sorumluların belirlenmesi ve ÖSYM’nin güvenilir bir kurum olması için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi için bir Meclis Araştırma Önergesi verdi. 

ÖSYM’nin yönetilemez ve güvenilmez olduğunu belirten İrgil, “Devlet, bugüne kadar kaderleriyle oynanan, gelecekleri olumsuz yönde etkilenen insanların mağduriyetleri üzerindeki örtüyü kaldırmalıdır” dedi.
 
BİLİNMEYEN HATALAR ARAŞTIRILMALI
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın son 15 yılda gerçekleşen 20 sınavla ilgili yürüttüğü soruşturmalar ile kamuoyuna yansıyan ÖSYM skandallarını hatırlatan İrgil, “Bu kurumda büyük bir ciddiyetsizlik olduğu ortada. İnsanların tüm yaşamları boyunca aileleriyle birlikte verdiği emek ve mücadelenin sonucunu ölçen ÖSYM’nin bildiğimiz skandalların yanısıra bilmediğimiz pek çok hata yaptığına dair şüphe duymamak mümkün değil. Tüm bunların araştırılması ve suiistimallere göz yumanların kamuoyuna açıklanması gerekir. Topluma mağduriyet yaşatılmasının bir bedeli olmalıdır” ifadesinde bulundu.
 
BİLGİSAYAR 1500 ÇOCUK İÇİN Mİ HATA YAPTI?
 
Öte yandan CHP’li İrgil, üniversite yerleştirme sonuçlarında yapılan değişikliğin basit bir bilgisayar hatası olarak nitelenmesinin de irdelenmesi gerektiğini belirtti. İrgil şöyle konuştu:
“Nasıl olsa sınırlı sayıda çocuğu ilgilendiriyor denilerek bu hatanın üzerine gidilmemesi yanlış olur. Eğer birileri özellikle sisteme girip müdahalede bulunduysa bu saptanmalıdır. Kuşku duymamak zor; bu bilgisayar 1500 çocuk için mi hata yaptı?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)