adscode
adscode

CHP'li Levent GÖK: Öğrenciler neden sadece kantinlere mahkum ediliyor?

CHP Ankara Milletvekili GÖK, öğrencilerin okullarda beslenme seçeneği olarak sadece kantinlerin bulunması konusunu meclise taşıdı.

CHP'li Levent GÖK: Öğrenciler neden sadece kantinlere mahkum ediliyor?
Eğitim

Sivil sağlık kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde 100 okuldan 98 inde beslenme seçeneği olarak sadece kantinlerin bulunduğu ortaya çıkmıştır. Eğitim hayatına başlayan öğrencilerin yüzde 90 ı okullarda fast food ile tanışmakta ve bu beslenme biçimini benimsemektedir. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için sağlıklı beslenme ve egzersizin şart olduğunu belirten uzmanlar, çocuklarımızın obezite riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtmektedirler. CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK'ün konuya ilişkin verdiği soru önergesi:

 



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Sivil sağlık kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde 100 okuldan 98 inde beslenme seçeneği olarak sadece kantinlerin bulunduğu ortaya çıkmıştır. Eğitim hayatına başlayan öğrencilerin yüzde 90 ı okullarda fast food ile tanışmakta ve bu beslenme biçimini benimsemektedir. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için sağlıklı beslenme ve egzersizin şart olduğunu belirten uzmanlar, çocuklarımızın obezite riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtmektedirler.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Öğrenciler neden sadece kantinlere mahkûm edilmektedirler?

  2. Türkiye genelinde kaç okulda kantinler haricinde sağlıklı beslenmeyi sağlayacak yemekhane ve benzeri hizmetler bulunmaktadır? Bu hizmetlerin sağlandığı okulların bütün okullara oranı nedir?

  3. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 7-18 yaş arası kaç kişiye obezite teşhisi konulmuştur?

  4. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Türkiye genelinde kantinlerden alınan vergileri açıklar mısınız?

  5. Çocuklarımızın sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olabilmesi için yürütülen çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)