adscode
adscode

CHP'li Özel: "Boğaziçi Üniversitesi'nin inat uğruna marka değeri düşüyor"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Siz bu üniversiteyle uğraşmaya başlamadan önce ilk 500'deydi bu üniversitenin siz uğraşa uğraşa ilk 1000'den düşme tehlikesi var. Şimdi bir kuru inat uğruna marka değeri düşüyor."

CHP'li Özel: "Boğaziçi Üniversitesi'nin inat uğruna marka değeri düşüyor"
Üniversite
Güncelleme : 27-Aug-22 11:34

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik ifadelerine ilişkin, "Maksadını aşmış bir espri, çok rahatsız edici şekilde insanların kalbini kırdı, hızlı şekilde telafi edileceğini ümit ediyoruz" dedi.

Özel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2022- KPSS Lisans sorularının sızdırıldığıyla ilgili iddialara ilişkin başlatılan soruşturmaya da değinerek, konuyla ilgilenen savcının ara ara bilgilendirme yapması gerektiğini kaydetti.

İktidarın Boğaziçi Üniversitesi ile uğraştığını iddia eden Özel, "Siz bu üniversiteyle uğraşmaya başlamadan önce ilk 500'deydi bu üniversite siz uğraşa uğraşa ilk 1000'den düşme tehlikesi var. Şimdi bir kuru inat uğruna marka değeri düşüyor, abuk sabuk yaptığınız bütün işlerle ne huzur kaldı ne de kaliteli bir eğitim-öğretim hayatı sürme imkanı kaldı." değerlendirmesinde bulundu.Sungurlu OSB'de kurulması planlanan barut fabrikası için yeterli alan olmadığını ileri süren Özel, "Bir imar değişikliği yaparak oraya barut fabrikası yapmak istiyorlar. Yönetmeliklere göre bir barut üretim fabrikası kuracaksanız ve bu kadar üretecekseniz ya 10 katı araziniz olacak ya da onda birini üretmeye izin var. Aksi çalışanlar açısından tehlike, komşular açısından tehlike." dedi.

"İmam hatipler de diğer okullarımız gibi hepimizin"

Bir gazetecinin şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik ifadelerini anımsatması üzerine Özel, şunları kaydetti:"İmam hatipler de diğer okullarımız gibi hepimizin. İmam hatipler, bu memleketin evlatlarını yetiştiren, yasayla kurulmuş, CHP döneminde kurulmuş ve dinin gereklerini insanlara doğru şekilde, devlet eliyle ve denetimi ile öğretmek üzere kurulmuş okullardır. Hiçbir okula o yapılmaması gerektiği gibi, bu okullarla ilgili de bir espri de olsa, şaka da olsa öyle tanımlama doğru değil. Maksadını aşmış bir espri, çok rahatsız edici şekilde insanların kalbini kırdı, hızlı bir şekilde telafi edileceğini ümit ediyoruz. Biz de takip edeceğiz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)