adscode
adscode

Çiğdem öğretmen 'kuklamanya' ailesiyle gönüllere dokunuyor

Antalya'da okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Çiğdem Dağtekin, üzgün çocukları güldürebilmek hedefiyle canlandırdığı ve "Kuklamanya" adını verdiği kukla ailesiyle gönüllere dokunuyor.

Çiğdem öğretmen 'kuklamanya' ailesiyle gönüllere dokunuyor
Eğitim

Evli ve iki çocuk annesi 35 yaşındaki okul öncesi öğretmeni Dağtekin, üç sene önce "Dünyada tek bir üzgün çocuk kalmasın" düşüncesiyle kuklacılığa merak saldı. Çeşitli diyafram teknikleri kullanarak ağzını oynatmadan konuşabilmeye başlayan Dağtekin, "Marmelat", "Satı", "Çakıl", "Zuko", "Naku", "Yuki", "Bayan Gıdak" ve "Bilge" karakterlerinin yer aldığı "Kuklamanya" adını verdiği bir kukla ailesi oluşturdu. Dağtekin, hazırladığı eğitim programıyla Hakkari'den Van'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Hollanda'ya kadar çocukların yüreğine dokunmayı başardı.

Kuklalar, sosyal medyada yayınlanan videolarla da çok sevilen karakterler haline geldi. Çiğdem öğretmen, çocuklara sevgiyi aşılayan, kötü alışkanlıkların zararlarını anlatan, hep iyilik ve güzellikleri gösteren kuklaları sayesinde çocukların gelişimlerine katkı sağlıyor.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)