adscode
adscode

Çocuğunuz ilkokula hazır mı?

“Bahçeşehir Okula Hazırlık Testi” ile ilkokula doğru adım

Çocuğunuz ilkokula hazır mı?
Okullardan Haberler
Akademik gelişimin temelini oluşturan ilkokula başlangıç, hiç kuşkusuz çocuklar kadar ebeveynleri de heyecanlandıran ve hatta biraz da düşündüren bir konu. Peki,  çocuğun okula hazır olup olmadığını bilimsel açıdan, objektif ve güvenilir bir şekilde ölçmek mümkün mü? Bahçeşehir Koleji tarafından seçkin eğitimcilerin desteği ile, MEB müfredatına ve Türk kültürüne uygun şekilde geliştirilen okula hazırlık testi, ebeveynlerin soru işaretlerini gideriyor. Üstelik teste online ulaşmak da mümkün.

Çocuklarının gelişim seviyelerini ve becerilerini okula hazır olup olmadığının güvenilir, objektif ve bilimsel bir yöntemle değerlendirilmesi, şüphesiz çocuğu okula yeni başlayacak olan ebeveynleri kaygılarından kurtarıyor. Bahçeşehir Okula Hazırlık Testi (BOHT), bu dönemle ilgili yönlendirme desteğine ihtiyaç duyan ebeveynlerin imdadına yetişiyor ve çocukların okula doğru bir başlangıç yapmalarını sağlıyor.

Testi hazırlayan ekibin başında bulunan New York Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi / New York Üniversitesi Gelişim ve Eğitim Psikoloğu Doç. Dr. Selçuk Şirin; “Test, yaklaşık 50 sorudan oluşuyor. Testin dayandığı görsel materyaller, çocukların rahatlıkla uyum sağlayabileceği bir tasarıma sahip. BOHT, çocukların dokunabileceği renkli dizaynı ile onların okula hazırlık seviyesini sıkmadan ve test kaygısı yaratmadan ölçüyor.” diyor.

BOHT’un Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu olması ve Türkiye için özel olarak geliştirilmiş olması diğer testlerden ayıran en önemli özelliği. Test aracılığı ile 8 farklı beceri değerlendirmeye alınarak, çocukların görsel algı, işitsel algı, temel kavram, problem çözme, dikkat, bellek, öz bakım ve el becerileri ölçülüyor. BOHT okula akademik hazırlık becerisini tam anlamıyla ölçen güvenilir ve geçerliliği yüksek bir test olarak, sistematik bir tutarlılığa sahip bulunuyor.

Test, App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Testi uygulayan ebeveynler, detaylı değerlendirme için Bahçeşehir Koleji rehberlik biriminden ücretsiz bilgi alabiliyor.
https://itunes.apple.com/gb/app/bahcesehir-koleji-okula-haz/id807459132?mt=8
Detaylı bilgi için Protein İletişim 0212 603 62 32


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)