adscode
adscode

Çocuk Cinayetlerini Önlemede, İdamdan Daha Güçlü Tedbirlere İhtiyaç Var!

​Son zamanlarda artan ve gündemi sarsmaya devam eden ‘Çocuk kaçırma ve cinayetleri hakkında ‘İdamdan çok daha güçlü tedbirler alınmalı’ diye konuşan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “En masum varlıklar…

Çocuk Cinayetlerini Önlemede,  İdamdan Daha Güçlü Tedbirlere İhtiyaç Var!
Sendikalar
AİLE İÇİ EĞİTİM ŞART!

‘Çocuk tacizi ve cinayetleri ile ilgili idam çalışmamız var’ diye konuşan Başbakan Erdoğan’ın beyanatıyla ilgili olarak, çocuklara dönük suçlarla mücadelede en kalıcı ve güçlü politikanın eğitimle gerçekleşebileceğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Planlanan eğitim okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yüksek öğretime kadar, yaygın eğitim programları dâhil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.


SORUNU ÇOK YÖNLÜ ELE ALMAK GEREKİYOR

Çocuk ve kadınlara dönük şiddet ve cinayet vakalarının sürekli artıyor olmasını “Hurafelerden, ucube geleneklerden ve riyakârlıktan arındırılmamış yanlış din eğitimi ve örfiyet, porno salgını, popüler kültür bombardımanı altında alabildiğine tahrik edilen ama tatmin edilemeyen libidosu şişmiş toplum, evliliklerin zorlaşması, artan eşcinsellik, parçalanmış ailelerin sokağa düşen çocukları, genel geçer medyanın, dizi ve sinema endüstrisinin zina şiddet ve suçu özendirmesi, cezaların caydırıcı olmaması, Türkiye’de hukuk ve adalet sisteminin feci çarpık ve pespaye durumunda aramak gerekiyor” diyerek teşhis eden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, açıklamasında şunları söyledi;

 

TÜRKİYE’DE ÇOCUĞA DÖNÜK 18 BİN 334 CİNSEL SUÇ DAVASI VAR!

Aile içi eğitim ve aile içi iletişim çok önemli. Anne babalar çocuklarına cinsel konularda ve tacizle ilgili bilgilendirmelerde bulunmalıdır. Çünkü aile içinde cinsel istismarın saklanması  veya böyle durumlarda ailelerin bunu saklaması net rakamları ortaya çıkmasını engelliyor.

Çocuk Hakları Merkezinin çocuk cinayetleri raporuna göre; 2012 yılında 609, 2013 yılında 633 çocuk devletin ihmalinden dolayı ölmüş. Uluslararası Çocuk Merkezi’nin verdiği rakamlara göre; Türkiye’de  Ocak 2010 ile Kasım 2013 arasında 377 çocuk cinsel istismarı vakasına rastlanmış. 2011 yılına ait verilere göre; çocuğa karşı işlenen cinsel suç davalarının sayısı sadece 2011 yılında 18 bin 334 adet.


ÇOCUK CİNAYET VE TECAVÜZLERİ AF KAPSAMINA ALINMAMALI!

Çocuk taciz ve cinayetleriyle ilgili önemli bir zafiyetinde ‘ceza ve af’ boyutuyla adalet sistemini ilgilendirdiğini gözden kaçırmamamız gerekiyor. Bu tür cezaların af kapsamına alınmaması, yargılama süreçlerinin hızlı sonuçlanması ve kamuoyunun verilen cezalarla ilgili bilgilendirilmesi, suçluların gözetim altında tutulması ve önleyici kolluk sisteminin geliştirilmesi gerekiyor.

 
UYUŞTURUCU KULLANIMININ ARTIŞI, ÇOCUK CİNAYETLERİNİ TETİKLİYOR!


Bu tür vahşetlere sebebiyet veren insanların psikolojik olarak hasta olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden toplum bu konuyla ilgili bilgilendirilmelidir. Aile içi eğitim şarttır. İdam cezaları caydırıcılığı artırabi.lir fakat esas çözüm eğitim ve toplumu bilgilendirmekle olur. Çocuk katillerinin profiline baktığımız zaman hemen hepsinin uyuşturucu kullandığını görüyoruz. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması toplumdaki suç miktarını otomatik olarak artırıyor. Verilere baktığımızda çocuk taciz ve tecavüzleriyle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

İDAMLAR, ÇOCUK CİNAYET VE TECAVÜZLERİNİ SONLANDIRMAZ!

İdamdan çok daha güçlü tedbirler alınması gerektiğini ve eğitim ve aile-toplum rehabilitasyonunun çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Toplumu rahatlatma ve potansiyel katillere ders verme amacıyla yapılacak idamlar bu tür vakaları sonlandırmayacak, en fazla sorunu halının altına süpürmüş olacaktır. Türkiye’de çocuk katil ve tecavüzcülerinin idam edilmesi önerisi çok fazla cazip ve meşru görünse de, çocuk katili bir ruh hastasını astığımızda adalet ne kadar yerine gelmiş olacak ve idam bir ceza mı yoksa toplumsal bir rahatlama görevini mi görmüş olacaktır? İdamlar potansiyel çocuk katillerine yeterince gözdağı verecek ve tecavüzler duracak mıdır? Yoksa çocuk tecavüzcüsünü bekleyen sıkıntı ve sorunlarla dolu süreç, rehabilitasyon ve vicdan muhasebesinden en kolay şekilde kurtulma ve kaçış fırsatı mı sunmuş olacağız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)