adscode
adscode

Çocuk Vakfı 1000 Köy Okuluna Kalem Defter Kitap Gönderecek

“KİTAPLARIMIZI GÖNDERİYORUZ GELECEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Çocuk Vakfı 1000 Köy Okuluna Kalem Defter Kitap Gönderecek
Vakıf ve Dernekler

Yoksul çocukların kalem, defter kitap ihtiyacı karşılanacak

Ders kitabı dışında kitapla buluşmamış çocuklara öncelik verilecek

Çocuk edebiyatının seçkin örnekleri ile okuma alışkanlığı ve edebiyat sevgisi kazandırılması amaçlanacak

Yazarlar köy okullarında buluşacak ve okuma saatleri düzenlenecek

Çocuk Vakfı, ilk aşamada 15 bin TL destek verecek

Çocuk Vakfı, Köy Okulları Sosyal ve Kültürel Programı hazırladı.      


 


www.cocukvakfi.org.tr                   


Program çerçevesinde bu yıl  “Kitaplarımızı Gönderiyoruz Geleceğimizi Paylaşıyoruz” başlığı altında 1000 köy okuluna ulaşılması amaçlanıyor.


Çocuk Vakfı, kuruluşunun 25. yılında köy okullarına kalem, defter ve çocuk edebiyatının seçkin örneklerinden oluşan kitap gönderecek. 


Niçin Köy Okulları Tercih Edilecek?

 

Türkiye’de köy okullarında okuyan çocukların sosyal ve kültürel desteğe ihtiyacı var. Köy çocukları, ders kitabı ve televizyon dışında medyaya erişme imkânlarından yararlanamıyor. Taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle köy okulları geleneği ortadan kalkmak üzere. Açık olan köy ilkokul ve ortaokullarında öğrenci sayısı da azalmış durumda. Bu nedenle, sınıf kitaplıklarından ve okul kütüphanelerinden yoksun olarak eğitim gören köy çocuklarının sosyal ve kültürel bakımından desteklenmesi gerekiyor.

 

Nasıl Destek Verilecek?

 

Herkes dilediği bir köy okuluna kalem, defter, kitap ya da okulların talep ettiği eğitim materyallerini gönderebilecek. Köy okullarında çocuk kitabı yazarları ile öğrenciler için buluşma programları düzenlenecek. Köy ilkokulları ve ortaokullarında okuyan öğrenci sayısına göre sosyal ve kültürel destekte bulunulabilecek ve isteyenler köy okullarının birinde kendi adına kütüphane kurabilecek.

 

Çocuk Vakfı’nın köy okullarına yönelik sosyal ve kültürel destek programı Çocuk Gönüllüleri ile gerçekleştirilecek. Sponsorların köy okullarına ulaşmalarına yardımcı olunacak.

 

Köy Okullarına Sosyal ve Kültürel Destek Programı’na kişi, kurum,  kuruluşlar yanında, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları da katılabilecek. Bağışta bulunanlar,  arzu etmeleri durumunda  HYPERLINK "http://www.cocukvakfi.org.tr" www.cocukvakfi.org.tr Köy Okulları İçin bölümündeki Gönüllü Ortaklarımız listesinde duyurulacak. Çocuk Vakfı’nın ortaya koyduğu bu amacı benimseyenler, köy okullarına sosyal ve kültürel yardım amacıyla bağış yapabilecek.

 

 

MNG Kargo’nun Öncülüğünde

 

Çocuk Vakfı’nın Kitaplarımızı Gönderiyoruz Geleceğimizi Paylaşıyoruz projesi kapsamında 1000 köy okuluna kargo ulaşımını MNG Kargo ücretsiz sağlayacak.

 

Bağış İçin

Çocuk Vakfı Hesap Numarası

Vakıflar Bankası Osmanbey Şubesi ( Şube No: 006 )  

 TR 19 000 15 00 158 00 728 488 65 19

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)