adscode
adscode

Çocuklara çiftlik hayatı yaşatan okul...

Bilgin Erciyas, Türkiye’nin ilk Çiftlik Anaokulunu kurarak Tek Hayalini Gerçekleştirdi.

Çocuklara çiftlik hayatı yaşatan okul...
Eğitim
Güncelleme : 06-Nov-18 13:56

Emekli öğretmen Bilgin Erciyas; her zaman çocuklar için serbest, mutlu, doğanın koynunda, doğa ile empati kurarak öğrenecekleri bir okul hayal etti. Antalya’da on dönümlük arazide bu düşünü gerçeğe taşıdı.

Çocuklar Solucan Gübresi Üretip,  İneğin Nasıl Sağıldığını Öğreniyorlar

Doğa ve çocuğun muhteşem uyumuna her zaman inandığını söyleyen Erciyas; "Çocuk doğada özgürlük, hayal genişliği için alan bulur. Olmayanı var edip, olanı da farklı halde görebileceği en müsait yer doğadır. Uyguladığımız eğitim sistemi modelinde çocuklarımız, her sabah kümeslerimizden yumurtaları topluyorlar, daha sonra hayvanları besliyorlar, haftanın üç günü birlikte bahçemizi temizliyoruz. Solucan gübreleri üretip, oradan aldığımız gübrelerle çiçekler ektiğimizde çocuklarımız doğanın o muhteşem döngüsünü bire bir gözlemleyerek yaşıyor. Doğadaki bu deneyimleri çocukların kendilerine güvenlerini ve doğayla empatik ilişki kurmalarını sağlıyor. Çocuklarımızı hayvanların ve doğanın eşsiz ritmiyle buluşturuyoruz.

Her Çocuk Keşfedilmesi Gereken Uçsuz Bucaksız Bir Dünyadır

Antalya Bilgin Akademi Anaokulunda her çocuğumuza göre farklı öğrenme metodları uyguluyoruz. Tüm Eğitim Modellerinin iyi yönlerini alarak 4 ana gelişim, 8 farklı alanda eğitim veriyoruz. Dil Gelişimi, Sosyal Gelişim, Psikomotor Gelişimi, Özbakım Becerileri, Çoklu Zeka Kuramı Uygulamaları’nın  yanı sıra işbirliği, arkadaşlık, paylaşım ve özgüven duygularını destekleyici; Satranç, Piyano, Bale, Jimnastik ve Drama gibi programlarla eğitimlerimizi destekliyoruz. Bizim için çocuklarımızın bireysel gelişimi çok önemli, eğitim felsefemizde baskı ve ezbere dayalı bilgileri reddediyoruz, bunların yerine çocukların doğa ile iç içe, ritmik gündelik yaşam içerisinde hayatı öğrenmelerini hedefliyoruz.

Yarının Dahilerini, Tarımcılarını ,  Geri Dönüşümcülerini Yetiştireceğiz

Okullarının bir geri dönüşüm okulu olduğunuz sözlerine ekleyen Erciyas, “Yakın zamanda okulumuza güneş panelleri ve rüzgar gülü yapmayı planlıyoruz. Geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu, güneş enerjisi- rüzgar enerjisi bize hizmet verdiğinde çocuklarımız görecek. Yarının dâhilerini, tarımcılarını ve geri dönüşümcülerini yetiştireceğiz” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)