adscode
adscode

Çocukların kelime hazinesini geliştirecek platform

Gelecek nesillerin yaratıcı, okur-yazarlık ve sosyal becerileri ile matematik yetenekleri daha yüksek bireyler olması amacıyla geliştirilen 1500Kelime.com'a artık mobil uygulamayla da ücretsiz olarak erişilebilecek.

Çocukların kelime hazinesini geliştirecek platform
Anaokulu
Güncelleme : 11-May-21 16:08

Adel Kalemcilik, okul öncesinde çocukların kelime hazinelerinin gelişimine ve dolayısıyla zihinsel gelişimlerine destek vermeyi hedefleyen 1500Kelime.com Platformu’nun lansmanını gerçekleştirmesinin ardından, platformun herkes için erişilebilir olması adına çalışmalarını sürdürüyor.

1500Kelime.com Platformu, Ebeveyn ve Öğretmenlerin Gözünden Çocukların Kelime Hazinesi Araştırması’nın sonuçlarından hareketle Prof. Dr. Selçuk Şirin ve ekibinin danışmanlığında hayata geçirildi. Türkiye’yi temsilen 12 farklı ilde, ebeveynlerden ve öğretmenlerden oluşan toplam 800 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, kelime hazinesinin önemi konusundaki farkındalığının ebeveynler ve öğretmenler nezdinde artması gerektiğini görüldü. 1500Kelime.com Platformu da okul öncesi çocukların kelime hazinesini zenginleştirerek onları parlak bir geleceğe taşımayı amaçlıyor. 

Şimdi mobil uygulamalarda

1500Kelime.com Platformu, çocuk gelişimi alanında uyulması gereken pedagojik kuralların tamamına uyularak ve MEB’in belirlediği temel kazanımlar göz önünde bulundurularak geliştirildi. Platformda, farklı kelimelerin bağlamsal ilişkileri ele ele alınarak hikayeleştirilen ve oyunlaştırılan içeriklerin öğrenim sürecini daha verimli kılması amaçlanıyor. 1500Kelime.com Platformu, web sitesinin yanı sıra iOS ve Android işletim sistemi mobil uygulamalarından da tamamen ücretsiz olarak erişilebilir hale geldi. 

 Zeka gelişimiyle doğru orantılı

Araştırmalar, okul öncesinde zekâ gelişiminin kelime hazinesiyle doğru orantılı olduğunu gösteriyor. Zekâ da, çocukların anlama ve anlatma becerilerini etkileyen en önemli unsur. Beyin gelişiminin yüzde 90’ı okul öncesi dönemde tamamlanıyor. 1500Kelime.com Platformu, okul öncesi dönemde kelime hazinesini zenginleştirmek, çocukların zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak ve okula daha hazır olmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. 

1500Kelime.com Platformu’nda, çocuklar içerikleri izledikçe ve kendi yaptıkları aktiviteleri platforma yükledikçe bal puan kazanıyorlar. Herhangi bir ödüle bağlanmayan ve onları kendi aralarında yarıştırmak amacıyla kullanılmayan bal puan, öğrenme motivasyonunu artırma amaçlı bir “oyunlaştırma” öğesi olarak tasarlandı. Benzer bir yaklaşımla, çocukların bir kovandaki tüm içerikleri izleyip tüm petekleri doldurması ve kovan rozetleri de kazanmaları teşvik ediliyor. Platformda bulunan indirilebilir ve evde kolayca çıktısı alınabilecek şekilde tasarlanan aktivite dosyaları sayesinde ise çocukların ebeveynleri ile kaliteli ve interaktif zaman geçirmeleri hedefleniyor.

1500Kelime.com Platformu, Anadolu Vakfı ve TOÇEV gibi sivil toplum kuruluşları tarafından da destekleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)