adscode
adscode

Çocukların teknoloji üretimine 'Ali Keşfet' ile destek

İstanbul'da bir grup gönüllü, kurdukları "Ali Keşfet" internet sitesi aracılığıyla Türkiye'nin farklı illerindeki öğrencilere teknoloji projelerini geliştirmeleri için destek oluyor

Çocukların teknoloji üretimine 'Ali Keşfet' ile destek
Eğitim
İstanbul'da bir grup gönüllü, kurdukları "Ali Keşfet" internet sitesi aracılığıyla ilkokul öğrencilerini teknolojik projeleri için teşvik ediyor.

Kurdukları internet sitesi aracılığıyla öğrencilerin projeleri için ihtiyaç duydukları teknolojik ekipmanları temin eden gönüllüler, teknoloji üreten nesiller yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

THY Bilgi İşlem Servisi uygulama programcısı İhsan Tarhan, gönüllü grup adına AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce iş arkadaşlarıyla "Ali Keşfet Projesi" için yola çıktıklarını söyledi.

Amaçlarının teknoloji üreten bir nesil oluşmasına destek vermek olduğunu vurgulayan Tarhan, "Projesi olan öğrencilerin 'www.alikesfet.org' internet sitesi aracılığıyla bize ulaşmasını istiyoruz. Onlar ihtiyaçları olan malzemeleri bize formlar aracılığıyla iletiyorlar. Biz de maaşımızdan arttırdığımız bütçemiz doğrultusunda elde ettiğimiz malzemeleri öğrencilere gönderiyoruz." dedi.

Tarhan, atıl bilgisayarın, CD sürücüsü, motor gibi materyallerini, çevrelerindeki "işe yaramaz" denilen malzemeleri işe yarar hale getirdiklerini belirtti.

Şimdiye kadar projesi olan ve malzeme ihtiyacı bulunan farklı şehirlerdeki öğrencilere çeşitli materyaller gönderdiklerini aktaran Tarhan, "Ardahan'dan Manisa'ya, Afyon'a, Samsun'a, Giresun'a kadar öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz bize ihtiyaçlarını belirttiği zaman onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

- "Ücretsiz kodlama ve robotik eğitimi veriyoruz"

Tarhan, ayrıca atölyelerinde 800 lira değerindeki kodlama ve robotik eğitimini ücretsiz verdiklerini söyleyerek, hedefleri konusunda şu bilgileri aktardı:

"Amacımız her okula 3D yazıcı içeren bir teknoloji laboratuvarı kurmak. Bunun maliyeti de düşündüğümüz gibi paralara çıkmıyor. Biz bunun örneğini burada gördük. Bin lira civarında bir yazıcıyı kendimiz imal edebiliyoruz. Öğrenci başına 60-70 liraya bir teknoloji seti oluşturabiliyoruz. Ondan sonra da arkadaşlarımızın hayal gücüne bırakıyoruz, onlar üretiyorlar. İlkokul öğrencilerinin hayal dünyası çok geniş. Oldukça hızlı öğrenip uygulama yapabiliyorlar. Biz de bu çocuklarımızı desteklemeye, onlara ulaşmaya çalışıyoruz."

- "Çocukların gözlerindeki ışıltı bizi mutlu ediyor"

"Ali Keşfet" ekibiyle ortak projeler yürüten Mustafa Necati İlkokulu sınıf öğretmeni Mehmet Duman ise teknoloji konusunda çalışmanın, öğrencilere önemli katkıları olduğunu vurguladı.

Bu eğitimin çocuklara hızlı düşünme ve problem çözme yeteneği kazandırdığını dile getiren Duman, şunları anlattı:

"Bir çözüm üretirken işlem basamaklarını oluşturabiliyorlar. Kendileri proje üretebiliyorlar. Hazırı kullanmaktan öte kendileri bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Örneğin çocuğa bir oyuncak alındığında çocuk o eskisin, yenisini alayım diye düşünmüyor artık. Benim gözlemlediğim kadarıyla 'Oyuncağım bozulursa hangi parçasından ne yapabilirim?' şeklinde düşünüyor. Bu da bize çocukların yaratıcılığının arttığını gösteriyor. Çocukların gözlerindeki bu ışıltı bizi mutlu ediyor."


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)