adscode
adscode

Çocuklarının cinsel gelişim süreçlerine nasıl yaklaşmalıyız?

İSTEK Kemal Atatürk Okulları velileri için “Velilerimiz Uzmanlarla Buluşuyor” adlı bir seminer programı düzenliyor.

Çocuklarının cinsel gelişim süreçlerine nasıl yaklaşmalıyız?
Eğitim
Program kapsamında ele alınan ilk konu “Çocuğun Cinsel Gelişimi ve İstismardan Korunumu” oldu. 

2 Kasım Çarşamba günü Uzman Psikolojik Danışman Selin Özkan'ın konuşmacı olduğu "Çocuğun Cinsel Gelişimi ve İstismardan Korunumu" başlıklı seminerde çocukların gelişim süreçleri ve onlara karşı sergilenmesi gereken davranışlar somut örneklerle aktarıldı.

Özkan, seminerde çocukların cinsel kimlik oluşum süreçlerinden okul çağına ve ergenlik sürecine kadar ki fiziksel, duygusal gelişimlerini, bu dönemlerde yaşadıkları dönüşümleri dile getirdi.

Velilerin, çocuklarının cinsel gelişim süreçlerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini de vurgulayan Özkan, sunumunun ikinci bölümünde cinsel istismar konusunu çarpıcı örneklerle anlattı. Çocukların hangi dönemlerde ve biçimlerde istismara uğrayabileceğini dile getiren Özkan, cinsel istismardan korunmak için ailelere ve topluma düşen rollerin de altını çizdi. Cinsel istismar, ihmal, fiziksel istismar gibi konularda velilerin, eğitimcilerin daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Uzman Psikolojik Danışman Özkan, tüm çocukların sevgi dolu, kendilerini ifade edebilecekleri, şeffaf aile ve okul ortamlarında olmasının önemine de dikkat çekti.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)