adscode
adscode

Çok çalışan değil, şanslı olan kazanacak

​Yıllardır süren TEOG hazırlığı nihayet son aşamaya geldi. Şu saatten sonra artık her şey geride kaldı. Böylesi sınavlarda şansın hiç yeri yok derler ama bence var hem de fazlasıyla.

Çok çalışan değil, şanslı olan kazanacak
Milliyet Diyalog
Örneğin çok iyi bildiğiniz konulardan gelen birkaç soru, moralinizi çok yükseltebileceği gibi, takıldığınız tek soru moralinizi altüst edebilir.

Yine aynı şekilde trafikteki sıkışıklık, son dakika hastalıkları, hiç beklenmedik üzüntüler ve en önemlisi de her şeyi altüst edecek sıra dışı bir gelişme, daha sınav başlamadan moralinizi yerle bir edebilir.
İşte bu yüzden şansa ihtiyacınız var.

Şu saatten sonra moral bozucu değil, moral verici durumlarla karşılaşmanız, çok önemli.

Gençlerin geleceklerinin birkaç saatlik sınavlarla belirlenmesi ve onların da her türlü etkiye açık olması, yanlışların en büyüğü ama gelin de bunu MEB’e anlatın!..

Size önerimiz, önümüzdeki 24 saat içerisinde nasıl bir durumla karşılaşırsanız karşılaşın, kesinlikle moralinizi bozmayın ve her şeyi birkaç gün öteleyin.

Sevinçler de, üzüntüler de yani hemen her şey, sonraki günlerde yaşanabilir ama bu sınavların bir tekrarı yok!.. Ve sınav anında da mümkün olduğunca sabırlı ve soğukkanlı olun.

Bilmediğiniz soru da olabilir, gürültü de olabilir can sıkıcı başka gelişmeler de yaşanabilir ama bunların hiçbiri sınav konsantrasyonunuzu bozmamalı.

Kazanacağım diye girin ve her oturumdan aynı şekilde çıkın ki, bir sonraki oturuma aynı moralle başlayın.

Bol şanslar...

ABBAS GÜÇLÜ'NÜN MİLLİYET'TE YER ALAN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)