adscode
adscode

Çok çalışmak kadına zarar, erkeğe yarar

Çalışma saatlerinin kadınları ve erkekleri farklı şekilde etkilediği, uzun çalışma saatlerinin kadınlarda kronik hastalıklara yakalanma riskini artırırken, erkeklerde bu oranın tam tersi olduğu ortaya…

Çok çalışmak kadına zarar, erkeğe yarar
Türkiyeden Haberler
ABD’de Ohio State Üniversitesi’nde yapılan araştırma, uzun süreli çalışma saatlerinin, kadınlarda, kalp ve kanser de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden hastalıklara neden olduğunu belirledi. Uzmanlar, haftada ortalama 60 saat çalışan kadınlarda diyabet, kanser, kalp hastalıkları ve kireçlenme riskinin üç kat fazla olduğunu vurguladı. Araştırmada haftalık 40 saat ve üstü çalışanların da risk grubunda olduğu, bu sayının 50’ye çıktığı takdirde riskin de tırmandığı öne sürüldü. 

Depresyonu önlüyor

Ancak araştırmalar, uzun çalışma saatlerinin erkekler üzerinde benzer riskler yaratmadığını ortaya koyarken, uzun süre çalışan erkeklerin daha sağlıklı olduğunu belirledi. Araştırmalarda, uzun çalışma saatlerine maruz kalan erkeklerin kireçlenme problemiyle karşılaşabileceği belirtilirken, bu durumun kronik hastalıkları etkilemediği ifade edildi. Hatta şaşırtıcı olarak, haftada 40 ila 50 saat arası çalışan erkeklerde kalp hastalıklarına, bağırsak problemlerine ve depresyona yakalanma riskini düşürdüğü belirtildi.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)