adscode
adscode

Çok güzel şeyler de oluyor!

ODTÜ İnşaat’tan mezun olmak üzereydi. Roma La Sapienza Üniversitesi ve Politecnico di Milano Üniversitesi İnşaat Mühendisliği yüksek lisans programlarından kabul almış ve desteğe ihtiyacı vardı.

Çok güzel şeyler de oluyor!
Milliyet Diyalog
Tek maaşlı memur emeklisi bir ailenin üç çocuğundan en büyüğüydü.
Erkek mesleği olarak bilinen inşaat mühendisliğini niye seçtiğini sorduğumuzda şu cevabı vermişti:
1999’daki büyük Marmara depremi sırasında 9 yaşındaydım. O zor günleri hep bir çocuk gözüyle, çocuk yüreği burkulmasıyla izledim. Ne zaman ki biraz daha büyüdüm, o zaman anladım ki isyanım doğaya değil, deprem ve risklerini azaltmada ihmalkârlığa ve yetersiz çalışmalara olmalıydı. İşte o zaman karar verdim, insanlara güvenli yapılar sağlamak için bu alanda yetkin ve donanımlı bir mühendis olmaya. Şimdi mezun olurken bu düşünceme biraz daha yaklaşıyorum ama hayallerin sınırı yok. Ve benimki, ‘Risk Azaltma’ konusunda, gelecekteki çalışmalara da belki ilham verebilecek, başarılı bir akademik çalışma yürütmek ve erkek egemen bu meslekte, genç bir kadın mühendis olarak başarıyla var olmak...”
Burcu’ya beklediği destek Limak’tan geldi, hayallerine kavuştu ve Milano yolcusu oldu.
Sonrasını, Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir’den dinleyelim:   
Mutlu son
“Burcu’nun, İtalya’da Politecnico di Milano Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun olduğu haberini sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Yetkin ve donanımlı bir mühendis olma hayalinin peşinde başarıyla ilerleyen Burcu, ‘Risk Azaltımı’ alanında uzmanlaşmak üzere dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan İtalya Politecnico di Milano’dan kabul ve burs almış, ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle hayalinden vazgeçmek üzereyken aracılığınızla sesini bizlere duyurmuştu.
Güzel bir tesadüfle, daha çok kızımız mühendislik bölümlerini seçsin ve kadınlar iş dünyasında daha nitelikli işler yapsın diyerek hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni oluşturduğumuz günlerde kendisiyle tanıştık.
Burcu’yla hayallerimizin kesiştiği noktada, bizi buluşturduğunuz ve bir kızımızın hayaline ulaşmasında yardımcı olmamıza aracı olduğunuz için size gönülden teşekkür ediyorum.
Biliyoruz ki ülkemizde tıpkı Burcu gibi başarılı ancak maddi imkânsızlar nedeniyle hayallerine kavuşamayan birçok kızımız var.
Bu noktada, kızlarımızın desteklenmesi ve kadının iş dünyasındaki yerinin artırılmasında kamu politikalarının yanı sıra iş dünyasına da büyük sorumluluklar düşüyor.
Ağırlıklı mühendislik projeleri üstlenen grubumuzda, kadınların mühendislik alanında oldukça başarılı olduğunu, ancak işe alımlara geldiğimizde kadın aday yetersizliğini yıllar boyu bizzat gözlemledim.
Limak Vakfı olarak işte buradan yola çıkarak, Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni hayata geçirdik.

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)