adscode
adscode

ÇOMÜ’ye STADYUM Geliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), artan öğrenci sayısı ve yeni spor alanı ihtiyacını göz önünde bulundurarak ÇOMÜ’ye bir stadyum yapılmasına karar verdi.

  ÇOMÜ’ye STADYUM Geliyor
Üniversite
2015’de başlanması beklenen stadyumda futbol sahasına ek olarak atletizm pistleri ve diğer spor olanakları da yer alacak.

Stadyumun en az 40 bin seyirci kapasiteli olacağını belirten yetkililer, bu kapasiteye 2 yılda ulaşılabileceğini ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, bu sayede Çanakkale’de sporun da atılım yapacağını söyledi. Aras, “pek çok müsabaka ilimize altyapı eksikliği nedeniyle gelemiyor. Ayrıca bizler de ÇOMÜ’de spor potansiyelini stadyum eksikliği nedeniyle tam olarak ortaya çıkaramıyorduk. ÇOMÜ Stadyumu tüm bu eksikleri kapatmada önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Çanakkale’nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak olan ÇOMÜ Stadyumu, proje sonunda ulaşacağı 40 bin seyirci kapasitesi ile Çanakkale’nin ihtiyacını uzun yıllar karşılamış olacak.

Stadyumda spor alanlarına ek olarak soyunma odaları, idare ofisleri, BESYO uygulama birimleri, sosyal alanlar ve diğer birimler yer alacak.

Stadın en az 2.000 araçlık bir otoparkı da olacak.

Diğer taraftan ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde yer alan futbol sahası da yenileniyor. Edinilen bilgiye göre Dardanos Futbol Sahası’nın etrafına tribünler gelecek ve ayrıca sahanın çevresinde 6 kulvarlık atletizm pisti oluşturulacak. 2014 yılında başlayacak çalışmaların en geç 2015’de tamamlanması bekleniyor. Böylece daha önce seyirciler için izleme platformu bulunmayan saha seyircili müsabakalara hizmet verebilecek.

Dardanos Yerleşkesinde başlayan bir diğer proje ise yeni BESYO Spor Salonu. Terzioğlu Yerleşkesindeki salonlardan daha gelişmiş olacak olan yatırım BESYO’ya pek çok alanda uygulama imkanı sunacak.
Prof. Dr. Hisar, “bu yatırımlar sayesinde Dardanos Yerleşkesi entegre bir spor alanına dönecek” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)