adscode
adscode

Cübbelerini giyip darbe girişimini lanetlediler

Erciyes Üniversitesinde, cübbelerini giyen akademisyenler ellerinde Türk bayraklarıyla Rektörlük binası önünde toplanarak darbe girişimini lanetledi.

Cübbelerini giyip darbe girişimini lanetlediler
Eğitim
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven,  darbe girişimini lanetleyerek, "Bilsinler ki bu kurumda onlara asla yer olmayacaktır. Onları yıkmaya çalıştıkları devleti ve bu üniversitemizi terk etmeye davet ediyorum. Yoksa bizler gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz" dedi.

ERÜ tarafından rektörlük binası önünde tüm üniversite personelinin katılımıyla darbe girişimini kınamak için "telin programı" düzenlendi. Programda İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Prof. Dr. Güven yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ülke tarihine talihsiz, milletin şanlı tarihine ise parlak ve şerefli bir gün olarak geçeceğini vurguladı.

Darbecilerin kendilerine 15 Temmuz 1099 Haçlı ordularının Kudüs'ü işgal yıl dönümünü darbe tarihi olarak seçtiklerini ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"O gün Haçlı ordularının Müslümanları katletmesini örnek alarak milletin ve milletin meclisinin üzerine bomba ve kurşun yağdıranlar, bu milletin şanlı tarihinden haberdar olmayan zavallılardır. Küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olması en büyük tesellimizdir. Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine ve kim olduğuna bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur. Üniversitemizde bu girişimden dolayı kalbinde sevinç ve umut besleyenler varsa onları milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Bilsinler ki bu kurumda onlara asla yer olmayacaktır. Onları yıkmaya çalıştıkları devleti ve bu üniversitemizi terk etmeye davet ediyorum. Yoksa bizler gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. Hepimize geçmiş olsun, şehitlerimizden dolayı hepimizin başı sağolsun."

ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat, Kur'an-ı Kerim okudu. İl Müftüsü Muhammed Güven ise dua etti.

Öğretim üyeleri programa cübbeleri ve ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Bazı akademisyenler, pusetteki bebeğiyle geldi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)