adscode
adscode

Cumhurbaşkanı açıkladı: 2300 öğrenciye staj imkânı

Yeniden başlayan Stajyer Araştırmacı Burs Programı'yla 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak üzere 2 bin 300 üniversite öğrencisi staj yapacak.

Cumhurbaşkanı açıkladı: 2300 öğrenciye staj imkânı
Üniversite
Güncelleme : 03-Mar-22 09:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı (STAR) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı da dahil ederek yeniden açtıklarını duyurdu. 

Erdoğan, "Salgının ilk yılında kısaca 'STAR' dediğimiz Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı uygulamaya almıştık. Bu projeyle binlerce gencimizi TÜBİTAK tarafından uygulanan ya da desteklenen projelere dahil ederek onların daha öğrenciyken çok kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık" dedi.

STAR programını Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığını da dahil ederek yeniden açtıklarını kaydeden Erdoğan, "Bugün almaya başlayacağımız yeni çağrıyla 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak üzere 2 bin 300 üniversite öğrencimizi destekleyeceğiz. Gençlerimiz maddi katkının ötesinde bilim ve teknoloji alanlarında araştırma yapacak ve kıymeti parayla ölçülemeyecek bir saha tecrübesi edinecekler. Bu programın da hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)