adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'öğrenci andı' açıklaması: Şimdi mi aklınıza geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştayın 'öğrenci andı' kararına ilişkin, "2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'öğrenci andı' açıklaması: Şimdi mi aklınıza geldi?
Eğitim
Güncelleme : 24-Oct-18 16:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen"Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu"nda konuştu.

 

Danıştayın 'öğrenci andı' kararını değerlendiren Erdoğan, "2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi?" dedi.

"Merak ediyorum, yerindelik görevi veya hakkı idareye mi ait yoksa yargıya mı ait? Bunun kavgasını 16 yıldır hep verdik, hala veriyoruz." diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ayağına pranga vuran ne kadar köhne alışkanlık varsa bunları ortadan kaldırmakta kararlıyız. Bunu da yıkan, yok eden, reddimiras yapan bir anlayışla değil gelenekten beslenen bakış açısıyla gerçekleştireceğiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şura-yı Devlet diyorsak, Danıştay olarak bir istişari organ olarak bunu değerlendiriyorsak o zaman bir istişari organ görevini ifa etmesi gerekir. 'Yok ben karar mercisiyim' diyorsa o zaman biz burada niye duruyoruz? Şu anda Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini hazırlamadan önce biz kalkıp Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilgili de Danıştay'dan bunu soracak, oradan izin, müsaade alacaksak o zaman ben bu makamda durmayayım, çekeyim, gideyim. Böyle bir şey olur mu?"


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)