adscode
adscode

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 29-Oct-19 13:40

Ankara
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

İstanbul
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi'nde geçit töreni yapıldı.

Tören, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in araç üzerinden halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

 

52. Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasındaki karma bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Kutlama töreninde daha sonra, Cumhuriyetin 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Yerlikaya, İBB Başkanı İmamoğlu ve Orgeneral Avsever tarafından verildi.

Aksaray
Aksaray'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Akçakale
Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın sivilleri hedef aldığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kıbrıs gazilerinin de katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Kore'de Savaşanlar Kıbrıs ve Güneydoğu Kahramanları Derneği (Korsavaş) üyesi 51 Kıbrıs gazisi, Barış Pınarı Harekatı'na destek ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için Ankara'dan Akçakale'ye geldi.

İlk olarak Akçakale Kaymakamı Metin Esen'i ziyaret eden gaziler, ardından törenin yapıldığı Şehir Stadyumu'na geçti.

Kortej eşliğinde "Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Barış Pınarı Harekatı'nda Mehmetçiğin Yanında" yazılı pankartla stada giren Kıbrıs gazilerini, protokol üyeleri ve öğrenciler ayakta alkışlayarak karşıladı.

Burada devam eden törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı.

Tören, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerle son buldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)