adscode
adscode

Daha İyi Eğitim Hepimizin Görevi!

Daha iyi eğitim, nasıl ki olmazsa olmazlarımızın başında geliyorsa, herkesin gücü oranında eğitime katkı da yine hepimizin asli görevi. Bu görev, devletin diye kenara çekilirsek, olan çocuklarımıza olur!

Daha İyi Eğitim Hepimizin Görevi!
Günün Yazısı
Anayasal bir zorunluluk olan temel eğitim elbette devletin görevi. Ama eğer devlet yetişemiyor ve biz her şeye mirasyedi gibi para harcıyorsak, eğitime de katkıda bulunmak zorundayız.

Eğitime katkı, elbette sadece maddi boyutlarda anlaşılmamalı. Parası olan para, zamanı olan zaman, sevgisi olan sevgi, fikri olan da fikir verir.

Devlet, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren eğitime çok önem verdi. Bırakın, bütçeden en büyük dilimi, tümünü bile eğitime ayırsak, yine de, bugünkü sorunların pek çoğuna çözüm bulunamaz. Çünkü okuma çağındaki nüfusmuz, en az 100 ülkenin toplam nüfusundan daha fazla!..

İşte bu yüzden, hem eğitime daha fazla kaynak ayırmalıyız, hem de ayrılan kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz...

Daha iyi eğitim için sadece müfredata değil, finansmana yönelik de yeni modeller aramak zorundayız. Yoksa, gelinen tıkanma noktasının boyutları daha da içinden çıkılmaz hale gelebilir.

Yeni model arayışlarının en başında da insan gücü planlaması ve sınavlardan kurtulmak gelmelidir. Ve bu konuda, iktidarları popülist politikalar üretmek zorunda bırakmaması gerekenler de velilerdir!..

Eğitim çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğidir.
Ve, ciddiye alınma zamanı geldi de geçiyor!...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)