adscode
adscode

'Damla Damla Yaşamak' Okurlarıyla Buluşmaya Hazır!

Eğitim Ajansı köşe yazarlarımızdan Damla Aktan'ın anı-deneme türündeki ilk kitabı 'Damla Damla Yaşamak' okurlarıyla buluşmaya hazır....

'Damla Damla Yaşamak' Okurlarıyla Buluşmaya Hazır!
Kültür Sanat
Çocukluğundan beri hayata bakışını şekillendiren tasavvufla yoğrularak büyüyen, bu hayattaki misyonunun sevmek, yardım etmek, insanlara iyi gelmek ve birileri için bir fark yaratabilmek olduğuna inanan  Damla Aktan kitabını önsözünde şu ifadelerle tanımlıyor;

“Dünyada görmek istediğiniz değişim olun”
(Mahatma Gandhi)

Bu kitap, okyanusta bir damla olmanın önemini bana fark ettiren, yaşamımı değiştirip dönüştüren ve bana insanların ya-şamına dokunarak onu sevgiyle bir parça güzelleştirebilmenin anlamını, yardım etmeyi, inanmayı, hissetmeyi, paylaşmayı, hayal etmeyi ve sevmeyi öğreten herkese, gecikmemiş bir teşek-kürü borç bildiğim içindir. Olmasaydınız, bu dünyada bir damla olamazdım…
Çünkü bu dünya zor, bu dünya çetrefilli, bu dünya virajlı yollar, dipsiz uçurumlarla dolu… Oysa kalbimiz, her bir insan kalbi, o zorlukları kolaylaştırabilecek, virajlı yolların kenarlarına ekilmiş çiçekleri fark etmemizi sağlayarak bizi engin düzlüklere ulaştırabilecek ve dipsiz uçurumlardan gökyüzüne bakıp yıldız-ların ışığında yol almamızı hatırlatabilecek kadar geniş bir sevgiyle dolu…
Başta ailem olmak üzere, bana sevgiyi ve onun iyileştirici gücünü anımsatan herkese…
Onlar, kendilerini biliyor...
Sevgi ve şansla…

 



Damla Aktan Kimdir?

18 Haziran 1985 İzmir doğumludur. Dört yaşından beri kla-sik bale yapan Aktan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Özel Çakabey Koleji’nde tamamladıktan sonra, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde burslu olarak Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği okudu. Lisans eğitimini takiben Avrupa Çalışmaları yük-sek lisansını tamamladığı süreçte asistan olarak çalıştı.
Akademik çalışmaları kapsamında, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bulunurken, NATO bursiyeri olarak Brüksel’de düzenlenen NATO Konferansı’na ve Paris’te düzenlenen UNESCO Gençlik Konferansı’na katıldı. 2010 yılında katıldığı Challenge: Future Uluslararası Öğrenci Yarışması’nda derece alarak Slovenya’da düzenlenen zirveye katılma şansı bulan yazar, bu sayede dünyanın çeşitli yerlerinde kendi gibi hisseden, düşünen, dünyayı daha iyi bir yer haline getirebileceğine inanan ve bunun için çalışan gençlerle tanışma fırsatı buldu ve o günden beri birlikte kurdukları ve geliştirmeye çalıştıkları Challenge:Future Global Youth Think Thank’de (challenge: future.org) C:F Toplulukları Network Başkanı olarak gönüllü çalışıyor.

KÖŞE YAZILARININ TÜMÜNE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYIN!

Halil Cibran’ın dediği gibi “Sevgi de tıpkı ölüm gibi herşeyi değiştirir”diyen genç yazar, halen İzmir Ekonomi Üniversite-si’nde burslu olarak devam ettiği işletme doktorasında sürdürülebilirlik, bilinçli tüketim ve Y kuşağı üzerine doktora tezini yazıyor ve tanıtım uzmanı olarak çalışıyor. Hayalleri arasında yazarlığı da barındıran Aktan’ın bundan sonraki hedefleri arasında yazmaya başladığı romanı tamamlamak yer alıyor.

Damla Aktan'ın anı-deneme türündeki ilk kitabı denemelerden oluşuyor. İçinde kitabın adını taşıyan Damla Damla Yaşamak,duygular ve yaşamda her birimizin tecrübelerine dokunan hikayelerden ve duygulardan yola çıkılarak yazılmış "Bumerang", "Gelin Buketlerine Adanmış Aşklar", "Ruhun Gücü", "Farkındalığımın Farkındayım", "Değişiyoruz" gibi değişik anlara insanı götüren, bazen bir şarkıdan yola çıkılarak yazılmış "Adio Querida" gibi aşkı anımsatan denemeler, veya "Bugün Bayram", "Sorma Çünkü O Ülke Soma'ydı" gibi gerçek hayata ithaf edilmiş yazılar var. 

Kitabı satın almak için TIKLAYIN!

     BARIŞ ATA YAYINCILIK

Barış Ata Yayıncılık ülkemizde ilkeli yayıncılık yapmak üzere kurulmuş genç bir yayınevi. Öncelikle çocukları ve gençlere yönelik bir yelpaze hedefliyor. Eğitim konusunda deneyimli olan kurucuları politikalarını Atatürk’ün izinde çağdaş bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak olarak özetliyor. 

Kitaplarında hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hem de velilerin seveceği bir tarz yakalamayı hedefleyen Barış Ata Yayıncılık, yazarlarını ve yayınlayacağı kitapları özenle seçmeye çalışıyor. İlk, orta ve lise düzeyindeki Türkçe ve rehberlik öğretmenleri yayınlanacak kitapları titizlikle inceliyor; Türkçe’nin düzgün kullanımı ve pedagojik uygunluk açısından beklenen kaliteyi sağlayan kitapların yayınlanmasına karar veriyor. 

Ama kitapların asıl değerlendirmesi bizzat hedef kitle tarafından yapılıyor. Kitabın hedef kitlesinde olan çocuk ve gençlerin de görüşleri dikkate alınıyor. Eğer kitap çocuklar veya gençler açısından da eğlenceli ve okunabilir bulunursa o zaman kitabın yayınlanma süreci başlıyor. 
Özetlemek gerekirse; kitaplarda göreceğiniz Barış Ata Yayıncılık logosu öğretmenler ve veliler için kaliteli ve eğitici, öğrenciler içinse eğlenceli bir içerik garanti ediyor.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)