adscode
adscode

Darüşşafakalı Öğrenciler 2 Kısa Filmle Avrupa'da Finale Kaldı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencileri hazırladıkları 2 kısa filmle, Avrupa’da yaşayan 13-30 yaş arası gençler arasında gerçekleştirilen "Avrupa'nın Yıldızları" Kısa Film Yarışması’nda ilk 20 finalist…

Darüşşafakalı Öğrenciler 2 Kısa Filmle Avrupa'da Finale Kaldı
Etkinlikler
Kazananların çevrimiçi oylama, halk oylaması ve jüri oylamasıyla belirleneceği yarışmada Darüşşafakalı öğrenciler Türkiye’nin desteğini bekliyor.


Avrupa’da yaşayan 13-30 yaş arası gençler arasında 14 Aralık-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen "Avrupa'nın Yıldızları" Kısa Film Yarışması’na Darüşşafaka Eğitim Kurumları 11. sınıf öğrencilerinden Ayşegül Türk ve Zeynep Alemdağ ile Oğuz İzzet Uz ve Furkan Şahin hazırladıkları iki kısa filmle 95 katılımcı arasından seçilerek finale kaldı.

Darüşşafakalı öğrencilerin Türkiye’deki ve Avrupa Birliği’ndeki politik karar alma sürecine etki edebilmek için Avrupa’ya yaratıcı bir yol gösterme isteğini anlatan iki kısa film, farklı alanlarda uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri tarafından seçildi.

Kazananların çevrimiçi oylama, halk oylaması ve jüri oylamasıyla belirleneceği yarışmanın finali 31 Mart tarihinde Lüksemburg ve Londra’da gerçekleşecek.

Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Darüşşafakalı öğrencileri desteklemek için http://www.shiningstarsofeurope.eu/videogallery/ adresini ziyaret ederek 31 Mart’a kadar beğeni ve paylaşım yapabilirsiniz.

Darüşşafaka 152 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve başarılı çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)