adscode
adscode

DAÜ öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Haftası gerçekleştirilen birbirinden başarılı organizasyonlarla tamamlandı. Tamamlanan Mezuniyet Haftası ile birlikte 2000…

DAÜ öğrencilerinin mezuniyet coşkusu
Üniversite
25. Yıl Mezunları Onurlandırıldı

Mezuniyet Haftası etkinlikleri 17 Haziran 2017 Cumartesi günü, saat 19:00’da, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilen “25. Yıl Mezunları Onurlandırma Gecesi” ile başladı. Gecede KKTC, TC ve 3. ülkelerden 80’e yakın 25. Yıl Mezunu ve 25’e yakın dönem akademisyenleri DAÜ Yönetimi ile biraraya geldi. Yemekli olarak organize edilen gecede mezunlar DAÜ Rektörlüğü tarafından madalya ve hediye ile onurlandırıldı.

Lisansüstü Mezuniyet Töreninde 260 Civarında Yüksek Lisans ve Doktora Mezunu

Her yıldan farklı olarak bu yıl yüksek lisans ve doktora mezunları diplomalarını ayrı bir törenle aldılar. DAÜ Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 18 Haziran 2017 Pazar günü, saat 16:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene 260 civarında lisansüstü mezun ile aileleri, DAÜ senatosu ve akademisyenler katıldı.

Mezunlar ve Veliler İçin Mezuniyet Resepsiyonu

2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde aynı gün saat 19:00’da, DAÜ mezunlarının ve başarılarında payı olan velilerinin de katıldığı Mezuniyet Resepsiyonu düzenlendi. Rektörlük binası havuz başında düzenlenen Mezuniyet Resepsiyonu’nda mezunlar ve aileler davetli bulunan tüm Öğretim Elemanları, Yönetsel Müdürler ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyeleri ve de DAÜ Rektörlüğü ile biraraya geldi.

Mezunlar Fener Alayı ile Kente Veda Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları 19 Haziran 2017 Pazartesi akşamı, saat 20:30’da cübbelerini giyerek ellerinde meşalelerle Fener Alayı Mezuniyet Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Söz konusu Mezuniyet Yürüyüşü’ne 2000 civarında mezun katıldı. 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları, öğretim görevlileri ve yönetsel personel ile öğrenci aileleri, meşalelerle ve hep bir ağızdan söyledikleri şarkılar eşliğinde, Mağusa Gelişim Akademisi önünden başlayıp üniversitenin önemli sembolik mekanlarından biri olan Atatürk Meydanı’na kadar yürüyerek Gazimağusa kentine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne veda ettiler. Yürüyüşte mezunlara DAÜ Rektör Yardımcıları da eşlik etti.

DAÜ Stadyumu’nda Tören

Öte yandan 1750 civarında önlisans ve lisans mezunu ise 20 Haziran 2017 Salı akşamı, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen muhteşem bir törenle diplomalarına kavuştu. Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezunu ile mezun sayısını 50 bine yükseltmiş oldu. Diplomalarını alan DAÜ mezunları dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecekler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende daha sonra mezunlar adına Türkçe ve İngilizce olarak  Mirza Özahi ile Aysel Amir isimli mezunlar birer konuşma yaptı. Ardından 2016-2017 Bahar Dönemi mezunların adına sembolik ağaç dikme töreni gerçekleştirildi. Törende DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip, KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma gerçekleştirerek mezunları kutladılar. Protokol konuşmalarının ardından ise fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Önlisans ve lisans mezunlarına diplomalarının takdimiyle devam eden törenin sonunda ise öğrenciler ve veliler Türkiye’nin tanınmış sanatçısı Göksel’in şarkıları eşliğinde eğlendiler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)