adscode
adscode

DAÜ Sağlık Bilimleri'ne İki Yeni Program

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İKİ YENİ PROGRAMA ÖĞRENCİ KABUL EDECEK

DAÜ Sağlık Bilimleri'ne İki Yeni Program
Üniversite
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu bünyesinde 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlamak üzere, Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi önlisans programlarına, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğrenci kabul edilmesi için gerekli onaylar verildi. Öğretim dili Türkçe olan ve iki yıllık bir eğitim süresini kapsayan söz konusu önlisans programları sağlık alanına nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Ameliyathane Hizmetleri
Değişen sağlık koşullarına uyum sağlayabilen, problem çözme becerisine sahip, verimli, iletişim becerileri yüksek, ekip çalışmasına yatkın, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen mesleki becerilerle donatılmış ve insan sağlığına, etik değerlere önem veren, mesleki sorumluluğunun bilincinde ameliyathane teknikerleri yetiştirilmesinde öncü bir program olmayı kendine vizyon edinen söz konusu önlisans programı ile ameliyathanelerde kullanılan tüm cerrahi malzemelerin hazırlanması ve ameliyat sırasında kullanılmasını sağlayabilecek, bütün ameliyat ekiplerinde doğrudan yer alabilecek, cerraha ameliyat sırasında asiste edebilecek, tecrübeli yardımcı cerrahi sağlık personeli yetiştirilmesi hedefleniyor.

Radyoterapi
Radyoterapi önlisans programında ise kanser tedavisinde önemli bir tedavi yolu olan radyoterapi alanında, uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek etken, etkili ve nitelikli yardımcı elemanlar yetiştirilmesi hedefleniyor. İlk yıl teorik ikinci yıl ise uygulamalı bir eğitim anlayışına sahip olan söz konusu programdan mezun olacak olan öğrenciler “ Radyoterapi Teknikeri “ ünvanı alacaktır. Radyoterapi Teknikeri; radyoterapi uzmanının direktifi ve sağlık fizikçisi ve/ veya uzmanının ölçü ve hesaplarına göre, iyonizan ışınlı tedaviyi uygulamakla yükümlü sağlık personeli olup bu programı tamamlayacak öğrenciler, istedikleri takdirde TC YÖK’ün uygun gördüğü üst programlara da geçiş yapabileceklerdir.

KKTC’de ilk kez
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk kez açılan Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi önlisans programları KKTC için önemli bir ihtiyaca da cevap verecek önemi de taşıyor.  

TC Uyruklu Öğrencilere Burs İmkanları
TC uyruklu öğrencilere ise, hem Ameliyethene Hizmetleri hem de Radyoterapi önlisans programları için ÖSYM tarafından yerleştirilmek üzere 6  % 100, 14  % 50 burslu ve 40 da burssuz olmak üzere toplam 60 kontenjan ayrıldı. Ayrıca, KKTC’de herhangi bir liseden mezun TC uyruklu öğrenciler de ÖSYM tarafından yerleştirilmek koşuluyla KKTC öğrenim harcı ödeyerek öğrenim görebilecekler.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)