adscode
adscode

DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe büyük bir başarıya daha imza atarak İkinci Nesil Akademisyenler sıralamasında dünyada ilk 22 akademisyen arasına…

DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA
Üniversite
 Prof. Dr. Karatepe Güney Kıbrıs’ta ‘Cyprus University of Technology’ ve ‘University of Central Lancashire’da (Cyprus) bulunan A. Zopiatis, A.L. Theocharous ve P. Constanti’nin 2014 yılında Scientometrics adlı dergide yayınlamış oldukları makalede, turizm ve otel işletmeciliği alanında en fazla yayın yapan ve çalışmalarına yönelik h-endeksi en yüksek olan dünya genelinde ikinci nesil akademisyenler arasında ilk 22 akademisyen arasında gösterilmiştir.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Hasan Kılıç, Prof. Dr. Karatepe’nin bu başarısının özelde Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni genelde ise bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Üniversiteleri için gurur verici bir başarı olduğunu ifade etti. DAÜ Turizm Fakültesi’nin KKTC’nin turizm ve otelcilik eğitiminde amiral gemisi olma konumuna uygun olarak sadece  donanımlı mezunlar vermediğini, bunun yanında doktora ve yüksek lisans programları ve ulusal ve uluslararası yayınlarıyla akademik dünyaya da katkı verdiğini belirtti.
 
Prof. Dr. Karatepe’nin başarılı çalışmalarının bu katkının önemini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, Prof. Dr. Karatepe'nin uluslararası akademik dünyada yükselen bir yıldız olduğunu ve bunun ülkesel tanıtım boyutu yanında diğer akademisyenlere de örnek teşkil etmesi açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.
 
Prof. Dr. Karateper, 2011 yılında K. Park, W.J. Phillips, D.D. Canter ve J. Abbot’un Journal of Hospitality and Tourism Research adlı süreli dergideki makalesinde, pazarlama ve insan kaynakları yönetimi konularına yönelik yazmış olduğu bilimsel makalelerle, dünya genelinde otel işletmeciliği alanında ilk 50 öğretim üyesi arasında onsekizinci (18.) sırada, Avrupa genelinde ise ikinci (2.) sırada yer almıştı.
 
2012 yılında K.A. Way, R.J. Harrington ve M.C. Ottenbacher’in Journal of Culinary Science and Technology adlı süreli dergideki makalesinde ise, Prof. Dr. Karatepe, pazarlama ve insan kaynakları yönetimi konularına yönelik yazmış olduğu bilimsel makalelerle, yine Avrupa’da ikinci (2.) sırada, dünya genelinde ise onbirinci (11.) sırada gösterilmişti.
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)