adscode
adscode

'Değerlerimiz hiç bu kadar önemli olmamıştı!'

‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında öğrencilerin tanışacağı ilk değer: ‘Birlikte yaşama ve kardeşlik.’

'Değerlerimiz hiç bu kadar önemli olmamıştı!'
Özel Okullar
Cambridge Koleji, öğrencilerine birlikte yaşama kültürünü öğretirken öğrencilerinin bu kültürü toplumsal davranışa dönüştüren ‘dünya insanları’ olmalarını hedefliyor.

Anasınıfından başlayarak her öğrencinin özel kabul edildiği, ‘farklılaştırılmış’ eğitim anlayışıyla öğrencilerini yetiştiren Cambridge Koleji, ‘değerler eğitimi’ne büyük önem veriyor. Toplumumuzdaki insani değerlerin çocuklarımıza tanıtılması ve bu değerlerin korunmasının öneminin kavratılması, değerlerin benimsenerek davranışa dönüştürülmesi amacını taşıyan bu eğitim yaklaşımıyla öğrenciler; öğretmenlerin yürüttüğü pedagojik etkinliklerle değerlerle tanışıyor. Öğrenciler; okul içerisinde yapılan beyin fırtınası, slogan bulma, fotoğraf analizi, kavram haritaları, tartışma platformları, olay incelemesi gibi çalışmalarla her ay farklı bir değer üzerinde yoğunlaşıyor.

Proje kapsamında ele alınacak ilk değer ise ‘birlikte yaşama ve kardeşlik.’ Bu değer çerçevesinde öğrencilerine birlikte yaşama kültürünü öğretmeyi ve bu kültürü davranışa dönüştürmeyi hedefleyen Cambridge Koleji; dayanışma, farklılıklara saygı, yardımlaşma, ortak noktalarımız, ön şartsız kabul, hoşgörü, toplumsal kurallara uyma ve kendini kontrol edebilme konusunda öğrencilerinin bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlayacak. Öğrenciler milli ve manevi değerlerin yanı sıra aileye karşı da saygılı olmayı öğrenecek.

“Öğrencilerimiz, ‘dünya insanları’ olacak!”
“Değerlerimiz hiç bu kadar önemli olmamıştı!” diyen Elit Cambridge Okulları’nın Kurucusu Hakan Şaştım insanı insan yapan, adalet, merhamet, iyilik, kardeşlik, hoşgörü gibi toplumların barışını sağlayan değerlerimizin çocuklarımıza öğretilmesi ve korunması için, çocuklarımızın insanı ve farklı kültürleri anlayan, toplumsal sorumluluklarını üstlenen seçkin bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade ediyor. Yıpranan ve kaybolan toplumsal değerlerin yeniden canlandırılabilmesi için tüm öğrencilerin akademik, sosyal ve bireysel kazanımlarla donatılacağını belirten Şaştım; Elit Cambridge Okulları’ndan öğrencilerin kültürel farklılıklara saygın duyan, evrensel değerlere önem veren, ‘dünya insanları’ olarak mezun olacaklarını vurguluyor.

Cambridge Koleji öğrencilerinin çok yakın zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza atacaklarını belirten Şaştım; öğrencilerin Kadıköy Belediyesi’ne ait Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’ne giderek görme engelli kardeşleri için çocuk kitapları okuyacaklarını, öğrencilerin masallarını seçerek, gerçekleştirdikleri okuma provalarıyla bu heyecanlı projeyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ediyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)