adscode
adscode

Deprem bölgesinde 3 ilde okullar açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitime ara verilen illerden Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de okullar, bugün açıldı.

Deprem bölgesinde 3 ilde okullar açıldı
Eğitim
Güncelleme : 13-Mar-23 11:56

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında ikinci yarıyıl iki haftalık ertelemeyle 71 ilde, 20 Şubat’ta başlamıştı. MEB’in depremin büyük yıkıma neden olduğu 10 il için oluşturduğu eğitim takvimine göre birinci kategoride yer alan Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da okullar, 1 Mart’ta açıldı. Adana da birinci kategoride yer alıyordu ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı incelemelerin ardından şehirde eğitim öğretime başlama tarihinin 13 Mart’a ertelendiğini duyurmuştu. Buna göre Adana’nın yanı sıra ikinci kategoride yer alan Gaziantep ve Osmaniye’deki okullarda eğitim, bugünden itibaren başlıyor. Üçüncü kategoride bulunan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise okulların 27 Mart’ta açılması planlanıyor. 

GAZİANTEP

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te, 662 bin 502 öğrenci dersbaşı yaptı.

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Gaziantep'teki okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 662 bin 502 öğrenci için ders zili çaldı.

Gaziantep Lisesi'nde öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alındı.

Yaklaşık 900 öğrencisi bulunan lisede öğrencilerin büyük bölümünün okula geldiği gözlendi.

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

ADANA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adana'da öğrenciler dersbaşı yaptı.

Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Cengiz Topel İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, törende yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Sizleri çok özledik. Hepimize çok geçmiş olsun. Öğretmenleriniz sabırsızlıkla sizleri bekliyordu, bugüne kavuştular. İstiklal Marşı'nı bugün gür bir sesle birlikte okuyacağız. Mahalledeki herkesi uyandırın. Herkese iyi dersler diliyorum." dedi.

Daha sonra öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alındı.

Sıralarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan bazı öğrenciler, öğretmenlerine depremde yaşadıklarını anlattı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert ve bazı veliler de eğitim öğretim açılışına katıldı.

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

OSMANİYE

 

Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve kent protokolü, Dede Korkut İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Burada yeniden eğitime başlayan öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, deprem dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Yılmaz, gazetecilere, Kahramanmaraş merkezli depremlerden Osmaniye'nin ciddi anlamda etkilendiğini söyledi.

Kentte can kayıplarının, yıkılan ve ağır hasarlı binaların olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"İlk andan itibaren çadır kentlerimizi kurduk. Şu anda konteyner kentlerimizi oluşturuyoruz, oraya depremzede vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Osmaniye'mizin depremin ağır hasarını en hafif şekilde atlatacağı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yaraları birlikte saracağız ve daha güzel bir Osmaniye oluşturacağız. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz bugün okulda olmaktan mutlu. Biz eğitimin asla ertelenemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Eğitim ve öğretimi en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisinde çalışmalarımız devam edecek."

Vali Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir araya geldi. Burada depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Bu zor dönemde öğretmenlerin büyük gayret göstereceğine inandığını vurgulayan Yılmaz, "Biz sizin yanınızda olacağız. Yaşanan sıkıntıları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Öğretmenlerimizden sınava girecek öğrencilerle özel olarak ilgilenmelerini rica ediyorum. Çocuklarımızdaki deprem etkisini en aza indirmek için mücadele vermeliyiz. Sizlerin bunu başaracağına inanıyorum." diye konuştu.

Ardından, Vali Yılmaz, protokol üyeleri ve öğrenciler, okulun bahçesinde kırmızı beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)