adscode
adscode

Depremzede çocuklar satrançla iyileşiyorlar

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede çocukların iyileşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla “Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor” projesini başlattı.

Depremzede çocuklar satrançla iyileşiyorlar
Spor

Proje kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 500’den fazla satranç eğitmeni, proje kapsamında ‘gönüllü’ oldu ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan GSB yurtlarında depremzede çocuklara ve gençlere yönelik satranç eğitimleri verildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü KYK yurdu pilot eğitim merkezi olarak seçildi ve burada eğitimlere başlandı. Eğitim programı adım adım tüm GSB yurtlarında hayata geçiriliyor ve afet bölgesi illerde fiziksel koşullara uygun olarak satranç sınıfları, satranç köşeleri oluşturuluyor, satranç dersleri veriliyor. Projeyle ilgili bilgi veren TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç derslerimiz devam ediyor, çocuklarımızı düzenli ziyaret ediyoruz. Çocuklarımızda deprem nedeniyle oluşan kaygı, endişe ve yalnızlık duygularının yerine iyileşmeyi, umudu ve gelişmeyi koyuyoruz. Satrancın çocuklarımızın günlük rutinleri arasında yer almasını sağlıyoruz. Birlikte iyileşiyoruz” dedi.
TSF, deprem bölgesi çalışmaları kapsamında 7/24 görevde olan Afet Acil Koordinasyon Merkezi’ni oluşturdu. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlar için bölgeye 100 bin TL nakit ve 500 bin TL tutarında malzeme ve ekipman yardımında bulundu. TSF Gönüllü Ekibi de toplanan yardımları depremzedelere ulaştırdı.

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)