adscode
adscode

Dereceye giren öğrencilere ek puan hazırlığı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, bilim olimpiyatına katılarak derece kazanan öğrencilere üniversiteye giriş sınavında ek puan verilmesine ilişkin yasayı MEB'e gönderdiklerini bildirdi.

Dereceye giren öğrencilere ek puan hazırlığı
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bilim olimpiyatlarına katılarak derece kazanan öğrencilere, üniversiteye giriş sınavında ek puan verilmesine ilişkin yasa teklifini Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) gönderdiklerini bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Saraç'ın konuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Saraç söz konusu paylaşımlarında, bilim olimpiyatlarına katılan ve dereceye giren öğrencilere ek puan verilmesi uygulamasına kanun müsaade etmediği için son verdiklerini ve konuya ilişkin çalışmaların sürdüğüne yönelik açıklamalarını anımsattı. 

Yeni YÖK olarak sorunlara hızlı çözüm üretme doğrultusunda adım atmaya devam ettiklerini belirten Saraç, "Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile dün bir görüşme gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmede söz konusu öğrencilerimize ek puan verilmesi uygulamasının hukuki zeminini oluşturmak için yasa teklifinin MEB'e gönderilerek, Meclis'e sevk edilmesi sürecini başlattığımızı ifade ettik ve kendilerinin bu konuda desteklerini aldık"  ifadelerini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)