adscode
adscode

Devlet liselerine tercihler başladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı.

Devlet liselerine tercihler başladı
LGS
Güncelleme : 06-Jul-22 11:16

Öğrenciler, 20 Temmuz günü saat 17.00’ye kadar tercih yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. LGS sınav puanlarıyla Anadolu, fen, sosyal bilimler başta olmak üzere, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ile özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci alınacak. Öğrenciler, LGS kapsamında devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacaklar.

20 tercih hakkı var

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranına girecekler. Burada ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek şartıyla en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecekler. Tercihlerde de örneğin Anadolu lisesi gibi aynı okul türünden de en fazla 3 okul tercih etme hakları bulunuyor. Yani bu ekranda kendi kayıt alanında 3 Anadolu lisesi yoksa ve 3 tercihini de doldurmak istiyorsa örneğin birine mesleki ve teknik Anadolu lisesi yazmak zorunda.
Yerel yerleştirme ekranından tercihini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul tercih edecekler. Böylelikle sınava giren öğrenciler toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecekler.

Kesin kayıtlar yapılıyor

Aralarında yabancı kolejlerin de bulunduğu pek çok özel okul da LGS puanıyla öğrenci kabul ediyor. Özel okullarda ön kayıtlar dün tamamlandı. Kesin kayıtlar bugün yapılacak. Okullarda saat 12.00’ye kadar asil liste, 13.30’da yedek liste açıklanacak ve yedek listede yer alanlar kayıt yaptırabilecek. Bunun için okulda bulunmak gerekiyor. Boş kontenjan varsa ve okul isterse serbest kayıt dönemi için yeni puan belirleyecek. Serbest kayıt 5, 6, 7 ve 8 Temmuz’da yapılacak. Ancak özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet okullarını tercih edemeyecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)