adscode
adscode

Devlet Tiyatroları 3 Yeni Oyunu Seyirci Karşısına Çıkaracak

Devlet Tiyatrolarının üç yeni oyunu, üç farklı bölgede tiyatro seyircisiyle buluşacak.

Devlet Tiyatroları 3 Yeni Oyunu Seyirci Karşısına Çıkaracak
Kültür Sanat
Devlet Tiyatrolarının (DT) üç yeni oyunu, üç farklı bölgede tiyatro seyircisiyle buluşacak. 

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'dan İstanbul'a, İzmir'den Van'a, Antalya'dan Trabzon'a DT'nin tüm sahnelerinde perdeler bu hafta yine kapalı gişe oyunlara açılacak.

Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha DT sahnesine taşıyan "Sabırtaşı", Ankara'da seyirciyle ilk kez bir araya gelecek. 

Özgür Yalım'ın sahneleyeceği, Raja Shehadeh eseri "Bülbül Susturulduğunda"; İstanbul'da, Arif Atalay'ın yönettiği anonim bir çocuk oyunu olan "Alaaddin'in Sihirli Lambası" ise Erzurum'da seyirci karşısına çıkacak yeni oyunlar arasında yer alıyor. 

Ankara sahnelerinde 15 oyun

DT hafta boyunca Ankara'daki sahnelerinde biri yeni toplam 15 oyuna perde açarken, küçük seyirciler için de 4 oyun sahneleyecek.

"Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı" Ankara 75. Yıl Sahnesi'nde; "Vanya Dayı" Akün Sahnesi'nde; "Nalınlar" ile "Miyhavlar Tiyatrosu" Altındağ Tiyatrosu'nda "perde" diyecek.

DT'nin eski Genel Müdürü Mustafa Kurt'un sahneye taşıdığı "Hedda Gabler" Büyük Tiyatro'da; "Cymbeline" Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; "Ramiz ile Jülide" ve çocuk oyunu "Karlar Kraliçesi" Küçük Tiyatro'da; "Euridice'nin Elleri" Oda Tiyatrosu'nda; "Sabırtaşı" Stüdyo Sahne'de; "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" Tatbikat Sahnesi'nde; "Bernarda Alba'nın Evi" ile çocuk oyunu "Horoz Adam ve Korsan" İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; "Alacaklılar" ile çocuk oyunu "Üç Şehzade" ise Şinasi Sahnesi'nde bu hafta içerisinde Ankaralı seyircilerle bir araya gelecek. 

İstanbul'da bu hafta

İstanbul DT ise haftaya "Bülbül Susturulduğunda" oyununun prömiyeriyle başlayacak. Ayrıca İstanbul DT sahnelerinde bu hafta 7 oyun seyircinin beğenisine sunulacak. 

Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?"; Cevahir Sahneleri Salon 1'de "Çöl Fırtınaları"; Salon 2'de "Güneş Batarken Bile Büyük"; Küçük Sahne'de "Sevgili Hayat", Küçükçekmece Sahnesi'nde "Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa" ile çocuk oyunu "Barış Gezegeni"; Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Bülbül Susturulduğunda" ve Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ise "Hamlet" perde açacak.

Diğer sahneler

Bursa DT, "Kanlı Nigar" ile çocuk oyunları "Sırça Köşk" ve "Kaçaklar"ı AVP Sahnesi'nde; "Kozalar"ı ise Oda Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

"Vişne Bahçesi" ile çocuk oyunu "Canlanan Masallar" bu hafta içinde İzmir Konak Sahnesi'nde perdelerini açarken, "Macun Hokkası" ile çocuk oyunu "Merhaba Hayat" Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde; "Parkta Güzel Bir Gün" Trabzon Haluk Ongan Sahnesi'nde; "Hırçın Kız" Diyarbakır Orhan Asena Tiyatro Sahnesi'nde; "Fare" ile çocuk oyunu "Barış Çiçeği" Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesi Küçük Salo'nda; "Çıkmaz Sokak Çocukları" ile çocuk oyunu "Alaaddin'in Sihirli Lambası" Erzurum Sahnesi'nde; "Shirley Valentine" ile çocuk oyunu "Pinokyo" Konya Sahnesi'nde; "Kader Kısmet Oyunu" Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

Turne oyunları

DT'nin turne programı kapsamında ise 7 oyun yer alıyor. Trabzon DT yapımı "Rulet" hafta içinde Van'da seyirci karşısına çıkarken; Sivas DT yapımı "Yunus Emre" Çorum ve Samsun sahnelerinde izlenebilecek. 

İzmir DT yapımı "Kurban" ile çocuk oyunu "Neşeli Kampçılar" Zonguldak ve Sakarya'da; İstanbul DT yapımı "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" Karabük, Eskipazar (Karabük), Çaycuma (Zonguldak) ve Bartın'da görülebilecek. 

Konya DT yapımı "Töre" Kırıkkale'de ve İzmir DT yapımı "Hastalık Hastası" ise Kütahya'da düzenlenecek turnelerde seyirciyle buluşacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)