adscode
adscode

Devlet Üniversitelerine E-Kayıt İçin Son Saatler

YÖK ve Türksat AŞ arasında yapılan işbirliği çerçevesinde bu yıl tüm devlet üniversitelerine kayıtlar, e-Devlet kapısı üzerinden yapılabiliyor.

Devlet Üniversitelerine E-Kayıt İçin Son Saatler
Üniversite
Bu kapsamda 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213'ü e-Devlet kapısının mobil ve web uygulamaları üzerinden kayıt yaptırabilecek. Kayıtlar, bugün sona erecek.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-Devlet üzerinden kaydı yapılamayan öğrenciler ise 7 Ağustos'a kadar yerleştiği yükseköğretim kurumuna şahsen başvurarak kayıt olabilecek.

Kayıt için PTT aracılığıyla dağıtımı yapılan e-Devlet kapısı şifresi ile "https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak.Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu alabilecek.

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayan e-kayıt sistemine, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gibi belge gerektirenler hariç) bazı programlar dahil edilmedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)