adscode
adscode

Didim Mesleki Eğitim Merkezi Erasmus projesi kabul edildi

Proje ekibi tarafından hazırlanıp sunulan "İş Sağlığı ve İş Güvenliğinde Uygulama Deneyimi Kazanma” projesi kabul edilen 221 proje arasında yerini aldı.

Didim Mesleki Eğitim Merkezi Erasmus projesi kabul edildi
Eğitim
2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü proje ekibi tarafından hazırlanıp sunulan “İş Sağlığı ve İş Güvenliğinde Uygulama Deneyimi Kazanma” projesi kabul edilen 221 proje arasında yerini aldı.

2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. T. C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan 1482 proje teklifinden her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilirken, 221 proje teklifi mevcut bütçe imkânları çerçevesinde Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulundu.

2014 Teklif Çağrısı döneminde Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü proje ekibi tarafından hazırlanıp sunulan “İş Sağlığı ve İş Güvenliğinde Uygulama Deneyimi Kazanma” projesi de kabul edilen 221 proje arasında yerini aldı.

Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Erel, 'Son dönemde ülkemizde 6331 Sayılı iş Güvenliği kanunuyla daha da önem kazanan iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda, Merkezimiz personelinin, kalfalarımızın, ustalarımızın bu konuda Avrupa’da eğitim almalarını sağlamak için Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Ticaret Odası ve Didim İş Sağlığı Güvenliği Ltd.Şti. ile projede işbirliğine gidildi.

Projemizde 60 kişi eğitim alacak. Eğitim hareketliliğimiz 20’şer kişilik gruplar halinde üç ayrı ülkeye yapılacak. Finlandiya’nın Helsinki şehrinde, Almanya’nın Berlin şehrinde ve Belçika’nın Brüksel şehrinde iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamaları da incelecek' dedi.

Merkez Müdür Vekili Erel projenin amaçları hakkında bilgiler vererek şu şekilde devam etti; “Projedeki amacımız, mesleki eğitimin kalitesini artırarak, çalışanların uğradıkları iş kaza sayısını azaltmak, ölümlü iş kazaların sayısını azaltmak, iş kazalarında meydana gelen iş görmezlik oranını düşürmek, iş kaza sayısını azaltmak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi öğretmek, temel ilk yardımı öğreterek, kaza esnasında oluşan zararı aza indirgemek, yapılan işte iş hijyenini öğrenmektir.
Ayrıca, çıraklarımızın bireysel gelişim düzeylerinin yükselmesine katkı sağlamak, yurt dışında çalışma deneyimi kazandırmak ve yabancı dil öğrenmeye yönlendirmektir. Proje ile elde edilen deneyim ve kazanımları çalışma arkadaşları ile paylaşarak sonuçları tüm çalışanlarda ve bölgede yaygınlaştırmaktır. Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilmektedir” dedi.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut da, 'Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü mesleki eğitim alanında sadece ilçemizi değil aynı zamanda da ilimizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Kurumumuz eğitimde kalite yönetimi sisteminde örnek uygulamalarının dışında istihdama verdiği önem ve çeşitli projelerle gündemdeki konulara da ışık tutmaktadır. Emeği geçen tüm personelimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

İHA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)