adscode
adscode

Dijital Eğitim Platformu “ikincisansegitimleri.com” Kullanıma Açıldı

“Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hayata geçirilen dijital eğitim platformu ikincisansegitimleri.com kullanıma açıldı.

Dijital Eğitim Platformu “ikincisansegitimleri.com” Kullanıma Açıldı
Eğitim

Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hayata geçirilen dijital eğitim platformu ikincisansegitimleri.com kullanıma açıldı. Kariyer planlama ve teknoloji alanlarında becerilerin geliştirilmesinde kullanıcılara yol gösterici olmayı hedefleyen dijital eğitim platformunun içerisinde; temel bilgisayar kullanımı araçlarından bulut bilişime, sosyal finansal farkındalık eğitimlerinden iş hukuku eğitimlerine kadar geniş yelpazedeki içerikler yer alıyor.

 

Ev sahibi toplum ile Suriyeli kadın ve kız çocuklarının; finansal bilinç, girişimcilik, kariyer planlama ve teknoloji alanlarında becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan proje kapsamında hayata geçirilen platform ile kullanıcıların, müfredatta yer alan eğitim içeriklerine çevrim içi ortamda kolayca ulaşılabilmesi hedefleniyor. Dijital eğitim platformunun içerisinde Dijital Okuryazarlık, Ofis Programları, Finansal Okuryazarlık, Türk İş hukuku, Bulut Bilişim ve Kariyer Planlama başlıkları altında zengin eğitim içerikleri yer almaktadır. 15 - 40 yaş aralığındaki Türk ve Suriyeli kadınlara yönelik verilen eğitimlerin yer aldığı platform, kullanıcılara ücretsiz hizmet sunmaktadır.

 

Habitat Derneği Başkan Yardımcısı Nesrin Serin Onkardeşler:

“Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen ve UN Women iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz “Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hayata geçirdiğimiz “İkinci Şans Eğitimleri” isimli çevrim içi öğrenme platformu ile ev sahibi toplum ile Suriyeli kadın ve kız çocuklarının; finansal bilinç, girişimcilik, kariyer planlama ve teknoloji alanlarında becerilerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Mobil çalışma araçlarından iş hukukuna kadar geniş bir yelpazedeki eğitim içeriklerinin yer aldığı bu platformun açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Proje bünyesindeki eğitimler ile birlikte katılımcılarımızın yetkinliklerinin gelişmesini ve bu yolla da istihdam içerisinde daha fazla yer almalarını amaçlıyoruz.”

 

UN Women Program Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu:

“Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye olarak, Dünya Kadınlar Gününde, Habitat Derneği ile "İkinci Şans Eğitimleri" çevrimiçi öğrenme platformunu açıyoruz. Bu yıl, Dünya Kadınlar Gününü "COVID-19 dünyasında eşit bir geleceğe ulaşmak için Kadın Liderliği" temasıyla anıyoruz. Dünyadaki kadınların ve kızların daha eşit bir geleceği şekillendirmede ve salgına yanıt verme çabalarındaki muazzam rolünü kutluyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Pandeminin büyüttüğü uçurumları ve eşitsizlikleri kapatmamız gerekiyor. İstihdamın yolunu açan eğitim ve öğrenim bunlardan sadece bazısı. Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli kadın ve kızların yanı sıra ev sahibi toplulukların da yararına, kaliteli içeriğe sahip 'ikinci şans eğitimi' gibi çevrim içi öğrenme platformları bu yüzden önem taşıyor. Sizleri, Japonya Hükümeti’nin mali katkısıyla geliştirilen bu öğrenme platformunu keşfetmeye ve kullanmaya, ondan yararlanmaya ve herkese duyurmaya davet ediyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)