adscode
adscode

Diş Hekimliğinde Sterilizasyonda İKÇÜ farkı

"Sertifika programını Türkiye'de ilk düzenleyen Fakülte"

Diş Hekimliğinde Sterilizasyonda İKÇÜ farkı
Üniversite

İzmir'in en genç Diş Hekimliği Fakültesi olan  sahip İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, sterilizasyon sertifika programına ev sahipliği yaptı. İzmir ve çevre illerdeki hastanelerden katılımcı ve eğitimcilerin konuk edildiği eğitim programında; diş hekimi, çalışanlar ve hastalar için hayati önem taşıyan, 'Merkezi Sterilizasyon'  ve enfeksiyon kontrolü masaya yatırıldı.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr.Mehmet İrfan Karadede, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Dallı, Yrd. Doç. Dr. Ender Akan ve Hemşire Sema İşleker'in yer aldığı düzenleme kurulunun ev sahipliği yaptığı eğitim programlarını; farklı illerden gelen çok sayıda akademisyen, sağlık çalışanı ve kursiyer takip etti. Dekan Prof. Dr.Dr.Karadede'nin açılış konuşması ile başlayan programda,  Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi' nin sunduğu müzik dinletisi beğeni kazandı.

Başarılı sağlıkçılar sertifika aldı

İki gün süren eğitim programı Merkezi Sterilizasyon konusu başlığı altında, Hastanelerde sterilizasyon, El Hijyeni ve önemi, Mikroorganizmalar ve önemi, Hastane Enfeksiyonları ve Önemi, Kan Yolu İle Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi  Mimari Yapılandırma ve Donanım, Hizmet Kalite Standartları ve Yasal Sorumluluklar, MSÜ ve Ergonomi, Cerrahi Aletlerin Yeniden Kullanıma Hazırlanması, MSÜ Personel Güvenliği , Paketleme Standartları ve Uygulamaları,  konuları ile sterilizasyon katılımcılara her yönüyle detaylı olarak anlatıldı. Program sonunda uygulanan sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.

Türkiye'de bir ilk

Eğitimleri değerlendiren İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr. Mehmet İrfan Karadede, "Sterilizasyon sertifika programını, Türkiye'de ilk olarak gerçekleştiren bir Diş Hekimliği Fakültesi olmaktan ve sterilizasyon eğitimine duyulan talebi karşılamaktan son derece memnuniyet duyduk.  Merkezi Sterilizasyon ünitesi Sertifika Eğitim Programı yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleştirildi.  Eğitim programına olan taleplerin ve geri dönüşlerin fazla olması ile sterilizasyonun diş hekimliğinde ne kadar önemli olduğunu, bilgi güncellemelerinin ne kadar hassasiyet gerektirdiğini bir kez daha camia olarak görmüş olduk. İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu konudaki eğitimler hususunda her zaman elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz."dedi.
 

Kimler Katıldı?

Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Ahmet Celal Başustaoğlu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Özinel  , İkçü Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Oyur Çelik, Uzm. Dr. İsmet Ozan , Uzman Hemşire Emine Pişmişoğlu, Uzm. Sevil Uncu, Uzm. Demet Hayali Yıldırım, Uzm. Bahar Göçer, Uzm. Hemşire Fatma Susam Özsayın, Uzm. Hemşire Türkan Akyıldız, Uzm. Hemşire Leyla Çetin, Dr. Zehra Efe, Hemşire Yıldızay Ceylan, Hemşire Tülay Kaya,Afet Yüzer  İle Konuk İllerden Gelen  Hemşire Gülten Uygun, Hemşire Müjgan Aydemir  katılarak  eğitim programımıza destek vermişlerdir.


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)