adscode
adscode

DOĞA KOLEJİ EĞİTİMCİLERİNDEN LYS-4 DEĞERLENDİRMESİ

Doğa Koleji Uzman eğitimci kadrosu, öğrencilerden gelen bilgiler doğrultusunda LYS-4 ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DOĞA KOLEJİ EĞİTİMCİLERİNDEN LYS-4 DEĞERLENDİRMESİ
Sınavlar
Üniversite girmek için ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk gün oturumu olan tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerinin yer aldığı LYS-4 (Sosyal Bilimler Sınavı) bugün tamamlandı.

LYS-4 ile ilgili genel değerlendirme bulunan Doğa koleji Akademik Direktörü Salih Akbay şunları kaydetti:

‘’2017 LYS -4 sınavının 2016 LYS-4’ den daha kolay olduğu söylenebilir. Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre müfredat dışı, tartışmalı yada cevabı olmayan soruya rastlamamıştır. İlk kez açık uçlu soru tekniği kullanılmış ve açık uçlu sorular beklendiği şekli ile gelmiştir.’’

Ders değerlendirmelerinde bulunan Doğa Koleji Bölüm Başkanları ise şunları söyledi:



Tarih Bölüm Başkanı Cem Şimşek;

“ÖSYM’nin hazırlamış olduğu 2017 LYS-4’te tarih branşından gelen sorularda bazı zor soruların tamamı 9, 10, 11 ve 12. sınıf müfredat konularından geldi.

Bu yıl LYS’de cevabı doğrudan terim olan bilgi sorularının yanında, paragraf soruları da vardı. Bunun yanında, sorularda görsellik de kullanılan yöntemlerden biriydi. Kronoloji, eşleştirme ve öncüllü sorular yine bu yıl da soruldu.

Bu yıl ilk defa kullanılan açık uçlu soru, 12. Sınıf müfredatından geldi. 20. yüzyılın en önemli buluşlarından biri olan ENIAC’ın hangi alanda yapılan bir çalışma olduğu soruldu.
Özellikle çeldiricilerin çok iyi seçilmiş olduğu, soruların yarıya yakınının zorluk düzeyinin orta düzeyde olduğu, terim ve bilgi sorularının ise o konu ile ilgili temel bilgilerden seçildiği söylenebilir”.


Coğrafya Bölüm Başkanı Said Çakır;

“LYS-4’ te yer alan coğrafya soruları, tüm lise müfredatından LYS formatını kapsayacak şekilde hazırlanmış olup müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Hem yorum hem de bilgiyi ölçmeye yönelik sorular gelmiştir.

YGS de harita yorumlamak üzere gelen sorular bu sınavda da karşımıza çıkmıştır. İlk kez bu yıl uygulanan açık uçlu soru formatında yer alan Kiel Kanalı sorusu hem müfredata uygun hem de öğrencilerimizin harita bilgilerini değerlendirecek ölçüde hazırlanmıştır. Bununla birlikte LYS-4 formatına uygun olarak dünya coğrafyasına ağırlık verilmiştir.

YGS de alışılagelmiş olan konu başlıkları LYS-4 te de artık karşımıza çıkmaktadır. Özellikle YGS de her yıl beklenen Dünyanın şekli ve hareketleri konusu bu sınavda karşımıza çıktı.

Öğrenciler soruları rahat çözdüklerini, çeldirici yönü kuvvetli soruların olmadığını belirtmiştir. Genel itibari ile verilen temel bilgiler kullanılarak yapılabilecek rahat bir sınav olmuştur”.

Felsefe Bölüm Başkanı;

“ Felsefe’de Mantık zorladı”


“2017 LYS-4 Felsefe Grubu soruları, konu dağılımı açısından önceki yıllarla uyumlu olduğu görülmüştür. Bu yılda psikolojiden sekiz, sosyolojiden sekiz ve mantıktan sekiz soru gelmiştir. İlk kez bu yıl uygulanan açık uçlu soru psikoloji branşından gelmiş ve müfredat dışı soruya rastlanmamıştır.

Psikoloji ve mantık sorularının bilgi ağırlıklı olduğu, sosyolojinin ise yoruma dayalı olduğu görülmüştür. Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre; felsefe grubunda mantık sorularının ayırt edici bir rol üstlendiği gözlemlenmiştir”.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Abdullah Albayrak;

“2016 LYS ve 2017 YGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularına göre biraz daha kolaydı. Sorular önceki LYS sınavlarına göre bilginin  daha ön planda olduğu sorular olarak karşımıza çıktı. Sürprizin yaşanmadığı sınavda soruların genel olarak zorluk derecesi orta düzeydeydi. Allah'ın sıfatları ile ilgili soru ise çıkmasına kesin gözüyle bakılan sorular arasındaydı.
LYS-4 Din-Ahlak sorularının müfredat perspektifinde çalışan bir öğrencinin zorlanmayacağı seviyede olduğu, çeldirici unsurların olmadığı, analiz ve yorum sorularının ise orta düzeyde olduğu görülüyor”.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)