adscode
adscode

Doğa Koleji Küresel Sorunlara Çözüm Aradı

Doğa Koleji öğrencileri tarafından bu yıl 16.’sı gerçekleşen d’MUN Konferansı 600 öğrencinin katılımıyla Antalya’da yapıldı.

Doğa Koleji Küresel Sorunlara Çözüm Aradı
Okullardan Haberler
Doğa Koleji öğrencileri, her yıl düzenlenen d’MUN Konferanslarında bir araya geldi. 17-19 Kasım tarihlerinde tüm kampüslerdeki 600 lise öğrencisi ve eğitmenlerin katılımı ile gerçekleşen buluşmada öğrenciler küresel sorunlara çözüm aradı. Dünya ülkelerinin öğrenciler tarafından temsil edildiği konferansta gündeme alınan konular, BM’nin çalışma ve oylama prensipleri esas alınarak global bakış açısıyla tartışıldı.

“Öğrencilerimiz Diplomasiyi Öğreniyorlar”
Evrensel bir çalışma olan d’MUN Konferanslarının öğrencilerin hem diplomasiyi öğrenmelerine, hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmalarına fayda sağladığını belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Amacımız öğrencilerimizin, dünyaya farklı açılardan bakmasını sağlamak. Gençler bu münazarada sadece Birleşmiş Milletler konferansını canlandırmıyor, komiteler oluşturup sosyo-kültürel, ekonomik ve küresel sorunlara diplomatik çözümler üretiyor” dedi. Konferansa katılan öğrencilerin İngilizceyi akademik düzeyde kullandıklarını da dile getirdi.

En iyi Delege Ödülü Alan Öğrenciler
d’MUN oturumlarının sonunda akademik anlamda başarılı bir performans sergileyen 15 öğrenci, ele aldıkları konuyla ilgili rakiplerini geride bırakarak en iyi delege (The Best) ödülünü almaya hak kazandı.

Doğa Koleji 16. d’MUN Konferansı’nda bu yıl en iyi delege seçilen öğrenciler;

Efe Doruk Yalçın, Aliya Gimatdinova-Acarkent Kampüsü, Arda Özmelek-Yahyakaptan Kampüsü, Ahmet Hakan Dönmez-Acarkent Kampüsü, Tudor Kadir Ayrancı-Yahyakaptan Kampüsü, Saleh Ali Marid Alasadi, Massih Bayat-Alanya Kampüsü, Ali Yunus Türker-Beyoğlu Kampüsü, Öykü Başgut-Çukurambar Kampüsü, Can Aras Uyar-İskenderun Kampüsü, Efe Yiğit Özön-Çayyolu Kampüsü, Fatih Ege Coşkun-Acıbadem Kampüsü, Beste Başgut-Çukurambar Kampüsü, Oğuz Ertürk-Çayyolu Kampüsü ve Umut Kaya-Başiskele Kampüsü.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)