adscode
adscode

Doğa Koleji Öğrencileri Ata’nın Huzurunda

Doğa Koleji’nin öğrencileri ve öğretmenleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i büyük bir kalabalık eşliğinde ziyaret etti.

Doğa Koleji Öğrencileri Ata’nın Huzurunda
Okullardan Haberler
Doğa Koleji’nin 110 kampüsünden katılan 4 binden fazla öğrencisi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’nda Anıtkabir’e gitti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden öğrenciler, sabah 10.00’da Anıtkabir Aslanlı Yol’da yürüyerek tören alanına geldiler. Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay eşliğinde mozoleye çelenk koyan öğrenciler, Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.
 
Tören, Anıtkabir Özel Defterine Salih Akbay’ın “Atam, Doğa Koleji olarak gösterdiğin yolda, kurduğun Cumhuriyet’in ilke ve inkılaplarına her zaman bağlı kalarak yürüyeceğimize ve bu yolda yeni nesiller yetiştireceğimize ant içeriz. Minnetle…” yazmasıyla tamamlandı.
 
“Atatürk’ün İzindeyiz”

Doğa Koleji öğrencilerinin gerçekleştirdikleri ziyaret duygu dolu anlara da sahne oldu. Anıtkabir’i ilk defa ziyaret eden öğrencilerden Halkalı Kampüsü 8. sınıf öğrencisi Efe Sarıboğa “Arkadaşlarımızla birlikte Ata’mızı ziyarete geldik. Anıtkabir gezisi benim için çok anlamlıydı. Bu ziyarette hem çok hüzünlendim, hem de gururlandım. Hepimiz Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz” dedi.

Mozoleden ayrılan öğrenciler Atatürk’ün kalemlerinden, kitaplarına, kıyafetlerinden, kişisel bakım eşyalarına kadar bir çok eşyasının sergilendiği müzeyi gezdiler. Özellikle Atatürk’ün zengin kitap koleksiyonu öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler bu geziyle Atatürk’ün hayatı ve yaptıkları hakkında kitaplarda okuduklarından çok daha fazlasını görmenin heyecanı ve coşkusunu yaşadılar.

Anıtkabir programından sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi’ni gezen Doğa Koleji öğrencileri, Atatürk'ün hayatı ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık eden eşyaları da görme fırsatı buldu. Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 19 Nisan 1997 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde 68 Müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını elde etmiştir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)