adscode
adscode

DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ SATRANÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2019 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları, 19-26 Ocak tarihleri arasında Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlendi.

DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ SATRANÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Okullardan Haberler

 

Doğa Koleji, 3 Türkiye Satranç Şampiyonu ve 15 milli takım sporcusu çıkaran tek okul olarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Okullar arası düzenlenen yarışmalarda elde ettiği dünya şampiyonluklarıyla Türkiye’ye kupa ve madalyalar kazandıran Doğa Koleji, öğrencilerine sporu sevdirmeye okul öncesi dönemde başlıyor. İlköğretim 3. sınıftan itibaren yol haritası çizerek yeteneklerine göre branşlara yönlendirilen öğrenciler, Türkiye ve dünya çapında başarı elde ediyor.

 

Türkiye’nin dört bir yanından ve 7’den 77’ye her yaş grubundan sporcunun katıldığı, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2019 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları 19-26 Ocak tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti. Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda 7-12 yaş kategorisinde 1893, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 13-18 yaş kategorisinde 661 ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 81 sporcu olmak üzere toplam 2 bin 636 sporcu bir hafta boyunca şampiyonluk için yarıştı.

 

Doğa Koleji 3 Kategoride Türkiye Şampiyonu…

 

Doğa Koleji, 3 Türkiye Satranç Şampiyonu ve 15 milli takım sporcusu çıkaran tek okul olarak tarihe geçti. Zeki Berke Çaputcuoğlu, Elif Zeren Yıldız ve Taha Özkan Türkiye Satranç Şampiyonu olurken; ilk 10’da ise Samet Harun Özsaç, Abdullah Mete İnceçınar, Oğuz Kağan Gürer, Ateş Atabay Ayhan, Bora Yarar, Eren Güzel, Nehir Yalçın, Barış Çınar Şahbudak, Yusuf Rüzgar Bayramıçlılar, Giray Kaan Durukan, Sudenaz Yalçın derece alan diğer öğrenciler oldu.

 

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, ‘Öğrencilerimizin şampiyonluklar elde etmesinden ziyade, böylesine nitelikli ve büyük bir buluşmada centilmence yarışmayı öğrenmesi de bizi çok mutlu etti. Yeni dostluklar kurup güzel anılar biriktirdiler. Öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda performans sporlarına yöneltmek ve ilgilendikleri branşların yaşam kültürlerini onlara tanıtmak uygulamalı derslerde en değerli prensiplerimiz. Okulumuzun başarılı sporcuları milli takımlarda, NBA’de ve pek çok farklı uluslararası platformda kendine yer buluyor’ dedi.

 

Öğrencilerin sanat ve sporla iç içe olmasının akademik başarılar elde etmelerine katkı sağladığına değinen Lüle, ‘Öğrencilerimiz kürekten snowboarda, satrançtan badmintona, biniciliğe kadar birçok spor dalında faaliyet gösteriyor. Modern teknolojiye sahip kampüslerimizde sanatsal ve fiziksel gelişimlerini destekleyici faaliyetler yürütüyoruz. Fiziksel gelişimleri ve sanata olan ilgileri, akademik başarıları da beraberinde getiriyor’ diye konuştu.

 

Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Somalı, ‘Ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı elde eden öğrencilerimiz, aldıkları satranç eğitimleriyle edindikleri bilgi ve becerileri kusursuz bir biçimde maçlarına yansıtıyorlar. Doğa Koleji olarak satranç eğitimine anasınıfında başlıyoruz. Öğrencilerimizin zihinsel ve sosyal gelişimleri olumlu yönde etkilenirken; düşünen, araştıran, sorgulayan ve akademik başarısı yüksek bireyler olarak yetişiyorlar.’ dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)