adscode
adscode

Doğa Koleji ve Intel İşbirliğiyle Teknolojinin Eğitime Entegrasyonu

Lider eğitim kurumu Doğa Koleji ile dünya teknoloji lideri Intel, bilişim konseptine sahip okul projesi için bir araya geliyor. İki şirketin gerçekleştirdiği işbirliği ile eğitim materyalleri dijital…

Doğa Koleji ve Intel İşbirliğiyle  Teknolojinin Eğitime Entegrasyonu
Okullardan Haberler
Doğa Koleji ve Intel, bilişim konseptine sahip okul projesini hayata geçirmek üzere işbirliği gerçekleştirdi. 2014-2015 Eğitim–Öğretim yılında eğitime başlayacak olan Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nde kullanılacak eğitim materyalleri, Doğa Koleji öğrencilerine dijital ortamda etkileşimli bir eğitim ortamı sunarak; öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarının arttırılmasını sağlamak amacıyla dijital ortama taşınacak. Böylece zenginleştirilen içeriklerle öğrencilere standartların dışında bir eğitim ortamı sağlanacak. Bu işbirliği ile Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan “Intel Eğitim Tabletleriyle Eğitim”, “Dijital İçerik”, “Bilgisayar Müzesi”, “Deneyim Odaları”, “Lego Atölyesi” gibi birçok özel uygulama ve alan da mimari özellikleri itibariyle Doğa Koleji öğrencilerine teknoloji ile içiçe olma imkanı sağlayacak.
 
Intel - Doğa Koleji işbirliğinin anlatıldığı toplantıda konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel’in hem dünyada hem de Türkiye’de eğitimin teknoloji ile dönüşümüne katkıda bulunduklarını ve bulunmaya devam edeceklerini belirtti. Aydın, Intel’in bu dönüşüme katkısının her geçen gün daha da genişlediğini ve artık sadece eğitime özel donanımların ötesine de geçerek gerek güvenlik, gerek yazılım gerekse içeriğin sunulmasını sağlayan platformlar noktasında çözümler sunmaya başladığını iletti. Bunların dışında öğretmenlerin teknoloji kullanarak, takım çalışmasına dayalı ve proje tabanlı ders işleyebilmelerine yönelik profesyonel eğitimler verilmesi noktasında da 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokol çerçevesinde başlanan ve 200 binin üzerinde öğretmene ulaşılan çalışmaların, geliştirilerek Doğa Eğitim Kurumlarına da sağlanacağını iletti. Bu işbirliği kapsamında yapılacak bütün bu çalışmalarla teknolojiyle harmanlanarak yetişen, 21 yüzyıl yetkinliklerine sahip bir nesle ulaşmanın yolunu açtıklarını ve Türkiye’nin dünyaya açılan ve liderlik eden başarı hikayeleri yaratmasını sağlayacak bu ve benzeri yatırımlara devam edeceklerini belirtti.
 
Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker ise “Doğa Koleji ve Intel işbirliğiyle öğrencilerimiz sadece teknolojiyi doğru kullanmayı değil, teknolojiyi üretmeyi de öğrenecekler. Öğrencilerimizden uzun vadede değil, birkaç yıl içerisinde dünyada etki oluşturacak proje ve çalışmalar bekliyoruz. Doğa Koleji, vizyon ve misyonu itibarıyla eğitimin yapı taşlarından biri olduğuna inandığı teknoloji tarafında, Dünya teknoloji lideri olan Intel ile ortak hareket ederek, eğitimde teknolojinin kullanılması konusunda inovatif çözümler üretecektir.” olarak ifade etti.
 
“Intel Eğitim Tabletleriyle Eğitim”
Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nde verilmeye başlanacak olan Intel tabletli eğitim; fizik, kimya, biyoloji gibi uygulamalı derslerde de eğitim materyali olarak kullanılmak amacıyla tasarlanan tabletler ile tabletli eğitimibir adım öteye taşıyor. Doğa Koleji öğrencileri tarafından bir eğitim materyali olarak kullanılacak olan Intel Eğitim tabletleri; müfredatın bir parçası olan dijital içeriğe sahip olacak. Her öğrencinin kendi tableti ile yapacağı ve sonuçlarını anlık görebileceği 70 farklı deney ve kazanım materyali de müfredatın bir parçası olarak yerini alacak. Intel Eğitim tabletleri, Doğa Koleji öğrencilerine 70 farklı eğitim materyalinin yanında ısıölçer, mikroskop gibi farklı deneylerde kullanılabilen aparatlar da sunacak. Bu deney aparatları ve önceden hazırlanmış deneyler ile öğrencilerin tabletleri bir deney cihazı olarak kullanmaları sağlanarak, derse katılımları arttırılmış olacak.
 
Dijital Ortamda Etkileşimli Bir Eğitim Ortamı: “Dijital İçerik”
Doğa Koleji öğrencilerine dijital ortamda etkileşimli bir eğitim ortamı sunmak; öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarının artırılmasını sağlamak amacıyla Doğa Koleji ve Intel Kno işbirliğiyle eğitim materyalleri dijital ortama taşınacak. Böylece öğrenci ve öğretmenlerin geçmişe dönük tüm çalışmaları kayıt altına alınması sağlanacak, zenginleştirilen içeriklerle öğrencilere standartların ötesinde bir eğitim ortamı sunulacak.
 
Doğa Koleji Tuzla Kampüsü “Bilgisayar Müzesi”
Doğa Koleji’nin her alanda öğrencilerine farklı bakış açıları kazandırma vizyonu ve Intel işbirliğiyle Tuzla Kampüsü’nde hayata geçecek olan “Bilgisayar Müzesi” projesi, Doğa Koleji öğrencilerinin teknolojiyi günlük hayatlarında aktif olarak kullanabilmelerinin yanı sıra teknolojinin önemini, gelişimini de anlamaları amacıyla geliştirildi. Bilgisayar Müzesi projesiyle öğrenciler işlemci teknolojisinin önemi, gelişimi ve bu gelişimin teknolojinin gelişmesine nasıl katkı sağladığına birebir tanıklık edecekler. Bilgisayar Müzesi, müzik dersliği, resim dersliği, mekatronik istasyonu, robotik odası ve iletişim kütüphanesi gibi birçok özel alanda mimari özellikler teknolojinin kullanılması sağlayacak şekilde dizayn edildi.
 
“Deneyim Odaları” yaratıcılığa teşvik edecek

Doğa Koleji ve Intel işbirliğiyle oluşturulacak olan “Deneyim Odaları”nda dokunmatik ekranlı masalar, dijital uygulamalar ve son teknoloji cihazlarla yine teknoloji ön planda olacak. Deneyim Odaları ile öğrencilerin yaratıcılığının artırılması, döngüler kurma, algoritma oluşturma, modelleme yapabilme gibi ortamların sağlanması gibi birçok temel kavramın öğretilmesi amaçlanıyor.
 
“Lego Atölyesi” ilemühendislik becerileri, yaratıcılık, iletişim ve teknoloji kavramları
Tuzla Kampüsü’nde kurulacak olan “Lego Atölyesi” sınıflarıyla mevcut yapıdaki robotik çalışma odaları birer deneyim odalarına dönüştürülerek Doğa Koleji öğrencilerine mühendislik becerileri, yaratıcılık, işbirliği, iletişim ve teknoloji kavramlarının kazandırılması hedefleniyor. Yapılacak grup çalışmaları ile öğrencilerin bu kazanımlarını deneyime dönüştürme imkânı sağlanacak.
 
“t-MBA Eğitim Modeli ile Ayrıcalıklı Eğitim İmkanı”
Doğa Koleji’nin lise öğrencilerine uyguladığı t-MBA eğitim modeli kapsamında hazırlanan “Girişimcilik Kitabı” ile Intel’in teknoloji ve girişimcilik temelli içeriği bir araya getirilerek Intel onaylı bir ders kitabı hazırlanması hedefleniyor. Bu çalışma ile t-MBA eğitim modelini uygulayan yaklaşık 600 uluslararası okula da ayrıcalıklı eğitim imkanı sunulacak.
 
“Öğretmen ve öğrencilere Intel programlarıyla eğitim olanağı”
Konsept okuldaki eğitim faaliyetlerinde öğretmenler ve öğrenciler Intel Öğretmen ve Intel Öğrenci programlarından faydalanacak. Öğretmenler ayrıca, 1-1 öğrenme ortamlarında öğrencilerin katılımını arttırma, öğrenci-merkezli ve tablet tabanlı öğretim stratejileri ile tablet yönetimi teknikleri hakkında bilgilendirici eğitimlerle desteklenecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)