adscode
adscode

Doğa Kolejlerinde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet’in 94. Kuruluş yılı Doğa Kolejlerinde büyük bir coşku ile kutlandı.

Doğa Kolejlerinde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Okullardan Haberler
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinde görkemli törenlerle kutlandı. Bağımsızlığın, demokrasinin gününü 94 Yıl önce Cumhuriyet ile taçlandıran milli mücadele kahramanları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı. 

Doğa Koleji kampüslerinde velilerin katılımıyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bazı kampüslerde 27 Ekim'de başlayan kutlamalar resim sergileri, satranç turnuvaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları, bando, koro ve sahne gösterileriyle 29 Ekim'e kadar devam etti.

Doğa Koleji Üsküdar Kampüsü öğrencilerinden oluşan bando takımı kortej eşliğinde Üsküdar Meydanı'na yürüdü. Saat 12.00'de Üsküdar kampüsünden başlayan "Cumhuriyet Yürüyüşü" veli ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Okuldaki törende ise müzik öğretmenlerinin önderliğinde Cumhuriyet şarkıları söylenirken, Cumhuriyet Oratoryosu büyük ilgi gördü.

Ataşehir-1 Kampüsü’nde ise öğrenciler dönem kıyafetlerini Cumhuriyet defilesi ile sergiledi ve 94 yıl öncesinin milli mücadele koşulları küçük piyeslerle canlandırıldı. Atatürk’ün sanata verdiği önem unutulmayarak vals ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Anaokulu öğrencilerinin korosu ve dansları törenlere renk kattı. Doğa Koleji öğrencileri cumhuriyeti “Cumhuriyet, özgürlüktür. Cumhuriyet hür yaşamaktır. Cumhuriyet egemenliktir” cümleleriyle anlattı.

Ataşehir-1 Kampüsü’nde gerçekleşen kutlamalara katılan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Doğa Koleji olarak her zaman Cumhuriyete yakışan, uygar ve çalışkan bireyler yetiştirmeyi amaç edinerek 29 Ekim’i coşkuyla kutluyoruz.” dedi ve çağdaş eğitimin cumhuriyetin güvencesi olduğunu vurguladı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)