adscode
adscode

Doğan Abi, üniversite kontenjanları ve MEB!

Doğan Abi, Milliyet’in olmazsa olmazlarından birisiydi.

Doğan Abi, üniversite kontenjanları ve MEB!
Milliyet Diyalog

Aramızdan ayrılalı iki yıl olmuş ama gazeteye her girişimizde, her toplantıda, her tartışmada, geleceğe yönelik atılacak her adımda gözümüz hâlâ onu arıyor.

 

O, gazeteciliği, meslek olarak değil yaşam biçimi olarak seçmişti. Bayram, seyran, hafta sonu, gece gündüz demez, 7/24 haberle yatar, haberle kalkardı. Haber onun için her şeydi. Atlatma haberlere bayılırdı.

O hepimizin Doğan Abi’siydi. İyi günde, zor zamanlarda herkesin yanındaydı. Ruhu şad olsun. İffet Abla’ya, Başak ve Demet’e Allah sabır versin...

YÖK ayarı!

Üniversite kontenjanları dün belli olmuş.

Azaltılan da varmış, istenildiği kadar verilen de!

Dolmayan kontenjanlara, 100 yerine, YÖK nasıl olsa azaltır diye 150 isteyenlere ve yeterince hocası olmayanlara ince ayar çekilmesi elbette iyi olmuş! Bazı üniversiteler adeta parayla diploma satar algısı yaratmaya başladı ki bu hiç hoş değil!

Bir de iddialı olup hodri meydan çekenler vardı ki onlara dokunulmamış. Umarız, hiç firesiz tüm kontenjanlarını doldururlar.

YÖK’ün, geçen yıldan itibaren, şişirilmiş kontenjanları makul seviyelere çekme girişimi doğru bir karar ama daha fazlası gerek!

Örneğin, ciddi bir insan gücü planlaması gerekiyor. Başta eğitim fakülteleri olmak üzere, yüz binlerce mezunu olan pek çok fakülte söz konusu. Bu alanlara 10 yıl hiç öğrenci alınmasa bile, ihtiyacı fazlasıyla karşılayacak kadar mezun var.

İşte bu yüzden, sadece kontenjan azaltmayla yetinmeyip, çağın ve geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılanmaya gitmek gerekir. Hem de hiç zaman geçirilmeden.

Neden?

Çünkü, diploma artık ne iş bulmaya yarıyor ne da karın doyurmaya!..

YKS rehberi

2.5 milyon üniversite adayı ve milyonlarca yakını, adeta hafta sonu yapılacak YKS’ye kilitlenmiş durumdalar.

İşte bu zor süreçte, her sınav öncesi olduğu gibi, Milliyet olarak, yarından itibaren öğrencilerin ve ailelerinin yanı başında olacağız.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)