adscode
adscode

Doğu Afrika'da fil nüfusu yok oluyor

Güney Sudan ve Tanzanya'da iç savaş ve kaçak avlanma gibi faktörler nedeniyle fil sayısında ciddi azalma yaşanırken, Kenya'da ise bir takım önlemler alınarak kaçak avcılara geçit verilmiyor.

Doğu Afrika'da fil nüfusu yok oluyor
Dünyadan Haberler
Güney Sudan'ın Yaban Hayatı Kurumu Genel Müdürü Tümgeneral Philip Chol Majok, basına yaptığı açıklamada, Afrika'nın en genç ülkesi Güney Sudan'da, 2 yıl boyunca devam eden iç savaş esnasında 500 kadar filin dişleri için öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Majok, ocak ayında 15 filin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan rapordan hareketle yapılan araştırmada ülke genelinde fil sayısında ciddi azalma yaşandığını tespit ettiklerini aktardı.

Uluslararası çevre ve yaban hayatını koruma kuruluşlarına göre, Güney Sudan'da 2007 yılındaki fil sayısı 5 bin civarındaydı. Güney Sudanlı yetkililer kaçak avlanma ve doğal dengenin bozulması sonucunda ülkedeki fil sayısının bugün 2 bin 500'e düştüğünü tahmin ediyor. 

Öte yandan Afrika fillerinin en fazla yaşadığı ülkelerden Tanzanya'da da fil nüfusunun azalma tehdidiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Bir diğer Doğu Afrika ülkesi Kenya'da kaçak avlanmalara rağmen filler istikrarlı bir şekilde varlıklarını koruyor. Kenya'da fil avcılığı yasaklanmış durumda ve yaban hayatı insansız hava araçlarıyla sürekli izleniyor. Kenya yasaları, yasa dışı fil avcılarına ağır cezalar öngörüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)